Mi okozhatja azt, hogy a kutyánk "megőrült"?
Más okokat keress, ehhez semmi köze a hidegnek és az időjárásnak! valami más lehet a baj, nagyon nem jó hogy ilyen hirtelen támad, talán ha kicsit részletesebben írnál a kutyáról akkor a többiek is pontosabb tanácsokat tudnak neked adni!
és nyugi, kitartó munkával biztos nem lesz szükség altatásra!
Szia!
Én 2 okot tudok elképzelni:
az egyik az, hogy még aludt, és nem volt tudatánál, amikor ezt tette. A másik pedig, hogy lehet, hogy eleve gyenge idegrendszerű kutya, (ez különösen gyakori a szaporítóktól vett kutyáknál), akkor sajnos nem nagyon lehet vele mit kezdeni. Ezen kívül esetleg még az lehet, hogy a nevelése során valamilyen baklövést elkövettetek, vertétek, ezért nem bízik bennetek.
Ha nem nagyon öreg a kutyád, nem jellemző, hogy mély álomban aludna. A kutyák ritkán alszanak mélyen.De akkor is gyorsan felébrednek, akár a nevükre is.
Ha van jó orvosotok, ajánlatos lenne megmutatni neki.
Egy hirtelen odakapás még tolerálható, de az, hogy nem ismeri fel, ki nyúl hozzá és támad, már gond. Volt ismerősöm, akinek a kutyája eleinte ritkán, majd egyre többször támadt a szeretett gazdáira. Agydaganatot diagnosztizáltak nála.
Nem állítom, hogy ez volna nálatok is, de egyáltalán nem normális, amit a kutyátok csinál.
Nagyon ritka, amikor orvosi okok vannak a háttérben. Szerintem mindig a legkézenfekvőbb szempontból kell a problémához közelíteni. A legkézenfekvőbb pedig az, hogy a kutya bevédte a saját alvóhelyét. A domináns egyed három kiváltsága közül az egyik a privát terület határa, amit a többiek nem léphetnek át, különben jön a retorzió, ezesetben az odakapás. Magyarul a kutya felettetek áll a rangsorban. Ezt úgy tudjátok a legegyszerűbben orvosolni, ha ti alkalmazzátok a kutyával szemben domináns egyed három kiváltságát. Párszor már írtunk erről a GYIK-en, szóval most nem akarom újból leírni:
Szia!
A hallása jó annak a kutyának? Nekem rögtön az öreg, siket spánielem ugrott be, ő is mindig megijedt az ébresztésnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!