Mit kell tennem? Születtek kishörik, de nekem még soha nem volt ilyen. Együtt van az apa és az anya de nem tudom melyik melyik. Lesz gond, vagy együtt is felnevelik őket?
Szia!!
Milyen fajta hörik?
Amúgy, úgy tudod megkülönböztetni a szülőket, hogy a hímnek hátul kidudorodik a tudodmilye. :D
Én már akkor meg tudom különböztetni az enyéimet, ha csak az orrukat kidugják a forgácsból. .)
Az első válaszolóval pedig teljesen egyetértek, ugyanis nekem is dzsungáriai törpehörcsögöm van és a kicsiket mindig együtt nevelték fel.
Természetesen takarítani is lehet őket ilyenkor, méghozzá úgy, hogy a szülőket kiveszed, és befőttes üvegbe rakod, vagy amibe takarításkor szoktad.
Arra figyelj, hogy lyukaszd ki a tetejét, hogy nehogy belefulladjanak!
A kicsiket vagy otthagyod a helyükön, vagy kikanalazhatod pohárba is őket nagyon óvatosan (én mindig ezt csinálom, és nem bántották utána őket a nagyok).
Akkor az egész terráriumot kitakaríthatod, utána rakd vissza a kicsiket ugyanoda kanállal, majd csak utána a nagyokat.
Én eddig mindig így csináltam és soha nem ettek meg egyet sem.
A nagyokat pedig ugyanannyiszor kivettek babusgatni, mint amúgy, mert nem bírtam ki, hogy ne nyúzzam őket. :D
A helyes nevük dzsungáriai. :)
Ha biztosra akarsz menni, hogy ne egyék meg a kicsiket, adj mindkét szülőnek egy fél kisujjkörömnyi sajtot, mert azzal pótlod a fehérjeszükségletüket és így nem fogják (jobb esetben) megenni a piciket.
sok sikert! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!