Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Milyen kisállatot ajánlotok?

Milyen kisállatot ajánlotok?

Figyelt kérdés
Olyat szeretnék ami elviseli/szereti ha simogatják, szeretgetik és foglalkoznak vele, és ragaszkodik a gazdájához. Még tanulok úgyhogy az se lenne gond ha délután felé lesz aktív.
2011. ápr. 20. 13:14
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors válaszokat!:)

Nem első állat lenne mert már voltak hörcsögeim csak olyat szeretnék ami tovább él. Nem unnám meg őket, de éppen ezért szeretnék olyat ami ragaszkodó hogy visszakapjam azt a szeretetet amit adok.

13:24-es mennyi helyet igényelsz? :DD

2011. ápr. 20. 14:04
 12/24 anonim ***** válasza:

A hörcsög nem igényel sok törődést,viszont jó néhány agresszív.

a tengerimalac nem él sokáig,de valamelyik nagyon szeretnivaló,viszont rengeteget eszik.:D

A görény sokáig él és sok törődést igényel,sajnos büdös is de játékos.

a halakat,hüllőket nem nagyon lehet szeretni mert némelyik csak bámul kivéve az okosabbakat.

a patányok nagyon okosak bírja a dögönyözést csak figyelni kell,ahogy az egerekre is.

a deguk és a futóegerek nagyon aranyosak és okosak,viccesek.

A csincsillák selymesek és édesek de egy kicsit kényesek.

A nyulalat akkor ajánlom ha van kerted nagy tér kell neki.

2011. ápr. 20. 19:02
 13/24 anonim ***** válasza:
Törpesün? :) Nappal békén hagy, lehet simogatni (igen, tényleg), és marha vicces állat :D Olvass utána, jó cucc az :) (És nem, nem védett, ez kimondottan társállatnak tenyésztett sün.)
2011. ápr. 20. 20:09
 14/24 anonim ***** válasza:
csivava.xD
2011. ápr. 20. 20:24
 15/24 anonim ***** válasza:

Nem tudom mi alapján írjátok az hogy a csincsilla kényes, meg hogy futkározik?! Egy ketrecbe hogy a fenébe futkározna????Na ne már! Egy tenyész-ketrecbe annyi helye van, hogy 2x megforduljon... szóval ezekből a kommentekből megint az jön le hogy sok okostojás megint elkezdett okoskodni, meg írj a baromságait...

Ami még szerintem a csincsilla pártjára írható, hogy nem allergizál! (hoppá, ugye, mert ezt megint nem tudtátok!) Egyáltalán nem kényesek és sok mindenre megtaníthatók! Futkorászik-e? Hát, persze, ha kiengeded a szobádba. Az első dolga az lesz hogy összeszedi a zoknidat, majd vidáman becipeli a ketrecébe :)))) Továbbá igen pihe puhák, és lehet nyúzni őket (simogatni, játszadozni, kergetni is)

Nekem is volt előtte hörcsögöm (és csíkos mókusom is), de ha választani kellene ismét akkor csakis csincsilla jöhetne számításba.

Nézz körül, ha kedvet kaptál, HITELES infókat itt találsz:

www.csincsilla.hu

2011. ápr. 20. 20:33
 16/24 A kérdező kommentje:

Kösz!:)

Most a csincsilla és a holland törpenyúl között bíbelődök. Esetleg tanácsok?

2011. ápr. 20. 20:44
 17/24 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom, így nehéz.

Pl csincsilla tovább él mint a törpenyuszi., nem tudom meddig szeretnéd hogy legyen állatkád...

A törpenyuszit -ha jól tudom - évente vinni kell oltatni pl: vérzékenység ellen is (a csincsillánál nincs ilyen - persze ha megfelelő körülmények között van), a nyúl karmait vágni kell, csincsillánál ilyen sincs.

Mindkettő vedlik (abban az időszakban sűrűbben kell porszívózni).

A csincsillát speciális homokba kell fürdetni (már az obiba, fresnapba is kapható) ...

És most megint írok valamit amibe sokan bele fognak kötni: szerintem egy csincsillának jobban kiütközik a személyisége mint egy nyuszinak. Ha megsimogatod a csincsilla füle tövét, akkor olyan arckifejezést vesz fel, hogy csak ámulni fogsz (becsukja a szemét, mosolyog, és odatartja hogy még-még simogasd...:) (yt-on is nézz körül!) igaz ha úgy nyúlsz hozzá ahogy nem kellene, pl: farkánál fogva cibálod, akkor megharap (de nem fog vérezni a kezed, csak erősen megfogja a fogaival), nyulaknál ilyen nincs.

Na meg a rokonság: állandóan azzal fognak csesztetni, hogy mikor sütöd meg a nyuszit... csincsillánál pedig nem lesznek ilyen gondjaid :) Sőt azt legalább nem fogják "idegenek" agyon tapperolni...

2011. ápr. 20. 22:43
 18/24 anonim ***** válasza:

ugyanakkor, ha szükséged van egy jó és megbízható csincsilla orvosra olyat nehezen fogsz találni (bár a fenti honlapon már elkezdték összeírogatni az orvosok elérhetőségét)

Viszont egy nyuszit olcsóbban megkapsz mint egy csincsillát....

Szóval szerintem gondosan fontold meg, nézz szét a yt-on is, hátha beleszeretsz első látásra valamelyikbe :)

2011. ápr. 20. 22:48
 19/24 anonim ***** válasza:
Tyúkot, a követ téged, szerintem hót aranyos :)
2011. ápr. 27. 16:51
 20/24 anonim ***** válasza:

Sztem nyuszi :)

Nagyon okos, és ragaszkodó állat, csak rendszeresen vinni kell oltani, és gyakran kell takarítani. Tanítható trükkökre is, és gazdijához nagyon rahaszkodik.

A csincsillát nem igzán ismerem, de hallottam már róla jót is, rosszat is. Valaki azt mondta, az övé elég magának való, nem kedveli az embereket. De ez biztos egyedenként változik. Ja és nekik nagyobb ketrec kell mint a nyuszinak, mert ugrálnak is a ketrecben, ezért magasabb kell.

Mindkét állatot rendszeresen ki kell engedni, hogy kifutkározhassa magát! :)

Csak arra figyelj, ha nyuszit veszel, megbízható helyről hozd el, és bizonyosodj meg róla, nem választották-e el túl korán az anyjától, mert szüksége van az anyatejre, és ha nem kap elég ideig, örökre gondok lesznek a pocijával! :( Barátnőm is így járt a nyuszijával :(

Sok sikert! ;)

2011. ápr. 27. 16:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!