Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Milyen kisállatot ajánlotok?

Milyen kisállatot ajánlotok?

Figyelt kérdés
Olyat szeretnék ami elviseli/szereti ha simogatják, szeretgetik és foglalkoznak vele, és ragaszkodik a gazdájához. Még tanulok úgyhogy az se lenne gond ha délután felé lesz aktív.
2011. ápr. 20. 13:14
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
Törpenyúl, tengerimalac.Nekem ők vannak.Vagy esetleg vadászgörény.
2011. ápr. 20. 13:16
 2/24 anonim ***** válasza:
100%

Elsőnek mindenképpen valami olyan, ami nem él túl sokáig. Tengerimalac, nyúl akár 8 évig is elélnek.

Először szerintem szerezz be egy hörcsögöt, könnyű a tartása, olcsó a felszerelése és etetése, és csak 1,5-2 évig él.

Ha még azután is szeretnél állatot, akkor pedig belevághatsz valami nehezebbe. :)

2011. ápr. 20. 13:21
 3/24 anonim ***** válasza:
100%
Én jó leszek? :D
2011. ápr. 20. 13:24
 4/24 Platypus ***** válasza:
A hörcsög éppen nem a ragaszkodásáról híres. A patkányok és az egerek jobban állnak ilyen téren. Én a patkányra szavazok, dögönyözhető, ragaszkodó, és az aktivitását a gazdájához igazítja. És nem egy bűzbomba, mint az egér.
2011. ápr. 20. 13:27
 5/24 Archa válasza:

tengeri csikó.... :P

viccen kívül, igazán ragaszkodók a kutyák még a macskák tálán még a görény de ezekkel sokat kell foglalkozni.

Én gekkót ajánlanék nem büdös ami nem egy utolsó szempont, tartása nem nehéz a terrárium berendezése lehet költséges de ha körülnézel a neten a hirdetések között bisztos találsz eladó berendezett terráriumot.

6/24 anonim ***** válasza:

Így van! először egy hörcsöggel kezd mindenképpen. Én tudnám ajánlani a csincsillát (ha már belejöttél, hiszen ők 10+ évet is élhetnek!) Írtó aranyos kis állatok, és szeretik ha foglalkozva van velük :) JA igen, és általában estefelé 18h+ aktívabbak (pont leckeírás után jól jön egy kis kikapcsolódás), nem szagosak, és már elég sok felszerelés és eledel közül lehet választani. Hátrányuk, hogy nagyobb ketrecet igényelnek mint a hörik, de ha kiengeded a szobádba ezt 1000x-en meghálálják :)))) ja és még valami: párban kell őket tartani (f+l), mert társas lények...

Az én kis csincsilláim 11 illetve 13 évet éltek, és imádtam :)))) szinte mellettük nőttem fel (nagyon megsirattam)

7/24 anonim ***** válasza:

csak ne hörcsögöt vegyél,utálják ha kezedbe veszed és foglalkozol velük. Egyedül annyira jók, hogy nézd. Nem véletlen "díszállat" és nagyon hamar megtud betegedni minden szűr sza.rtól. szvsz..

Tengerimalacok nagyon aranyosak tudnak lenni, nekem most van a 3. malacom, annyi a gond hogy nagyon félénkek,de ajánlom ezt az oldalt : [link]

ha simogatjuk őt, nyaldossa a kezemet, meg a barátomét is. lefekszik és élvezi h dögönyözzük (sok türelem kell míg "barátok" lesztek)

Csincsillát nem nagyon ajánlom ,futkorászik össze vissza, de annyira nem ismerem. Görény is jó ötlet :) csak sok gond van vele.

2011. ápr. 20. 13:30
 8/24 Pető Dorina válasza:
Kutyát. Nekem van eladó. Ha érdekel írj.
2011. ápr. 20. 13:31
 9/24 anonim ***** válasza:

Könyörgöm, egy valószínűleg tizesévei elején járó gyereknek ne ajánlgassuk a 10 évig élő állatkákat, mert a szőrmókkal cs*szünk ki.

Lehet, hogy 2 év után megunja és akkor mi lesz?

Van erre egy konkrét példám:

Párom húga 14 éves, karűácsonyra kapott egy törpenyulat, mert hónapok óta azért sírt. Ugyebár nem sok idő telt el karácsony óta, de már le sem sz*rja azt az állatot, az anyja foglalkozik vele, megszakad a szívem, ha látom szerencsétlent.

De biztosan nem az egyetlen ilyen eset.

2011. ápr. 20. 13:36
 10/24 anonim ***** válasza:

Vadászgörit ne tarts első állatként, mert nagyon sokat kell vele foglalkozni, tán többet, mint egy kutyával. Sokáig is él.

Nyúl az sokáig él, de ha jó szelíd lesz, akkor nem bánod meg. Viszont egy nyúlnak sok hely kell.

Tengerimalac: Az összes kisemlős közül a leges legbugyutább állat. Nem ajánlanám. (Na most kezdődik mindjárt e tengerisek szájcsattogtatása...)

Hörcsög:

-Roborovszki törpe: Nem tod kézbe venni, nagyon kicsi, törékeny

-Dzsungi: Jobban meg lehet szelídíteni, ajánlom.

-Aranyhöri: Nagy, lassú mamlasz, de szeretni való :) Nem túl okos, de az aranyosságával kárpótol. Ezt is ajánlom.

Gekkót nem hiszem, hogy nagyon lehet szeretgetni, nem hagyná magát.

Csincsilla pihe-puha imádni való, de tudtommal kicsit kényes. Többet tudna mondani róla 13:30

Nekem eddig a legjobban a Patkányok jöttek be. Elképesztően okosak, (be is lehet őket tanítani erre-arra) ha megszelídítetted őket, akkor ragaszkodni, kötődni fognak hozzád. Nagyon aranyosak, szeretni valóak, szépek, tiszták (folyton tisztálkodnak, mint a macskák).

Nem kerülnek sokba, nem kell mindenféle drága, speciális cucc a tartásukhoz. Nem élnek 10-20 évet.

Délelőtt általában alszanak főleg, de 1-2 órától már fent szoktak lenni. Este még pár órán át mászkálnak, tehát ha rossz alvó vagy, akkor estére érdemes a ketrecet kirakni másik szobába. HA kiengeded őket, azt is nagyon szeretik. Mindenféle játékot ki lehet találni velük, bármivel el tudnak szórakozni.

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2011. ápr. 20. 13:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!