A fiam vadászgörényt szeretne 9. szülinapjára. Érdemes neki venni? Mennyibe kerül egy ilyen állatka?
Szerintem nem az árával van a probléma. Hanem hogy ez csak egy múló szeszély-e vagy sem.
Mert egy vadászgörény nem 1-2 évig él. Tanítani kell(szobatisztaság, ne harapjon,séta stb.), néha megfürdetni, sétáltatni.
Mi lesz, ha a gyerkőc iskolában lesz? Vagy ha elmegy nyaralni a nagyiékkal?
Ha esetleg megunja, te és a párod vállaljátok a görény gondozását? Vagy megy az utcára?
Eszembe nem jutna egy új állat beszezésekor első kérdésként az árára gondolni! Egy görény nekem nem állatka! Legfeljebb akkor, ha a kutya vagy a macska is az. Állatka egy hörcsög. Természetesen tájékozódni kell, bőven van lehetőséged, pl itt:
Azt mindenesetre már láttam, hogy 80%-ban húst eszik, ami nem lehet sertéshús és ne legyen kutya-,macskakaja. Több oltást is kell kapnia és eredendően harap, amiről le kell szoktatni. És a szagokra is fel kell készülnöd, pláne ha hím.
De igen, gondolnom kell az árára is, miért ne tenném? Biztosan nem olcsó a felszerelés sem, ami kell neki.
Olvastam róla dolgokat. Ezt még itthon is meg kell beszéljük. Még két hónap a szülinapig.
Van kutyánk és macskánk is, őket is szereti és eteti is a fiam. Bizonyára egy ilyen vadászgörény is sok odafigyelést igényel. Nem láttam még élőben ilyen állatot. Még a környezetünkben sincs senkinek.
Utcára pedig nem tenném soha! Szeretem az állatokat, ahogy az egész család. Úgy neveljük a gyerekeinket is! Hogy mersz ilyet írni?? Talán magadból indulsz ki?
szia!
igazábol nem rossz dolog ennyi idős gyereket felelősségre nevelni azzal, hogy élőlényeket bíztok rá, szerintem ez nagyon jó dolog....DE
nem lesz egyszerű egy vadászgörénnyel kezdeni egy 9 éves gyereknél...harapnak, meggondolatlanul és legtöbbször nem azért, mert bántani akar, hanem mert játszik...fel van e erre készülve a fiad?nem fog e tőle megijedni?szóval...előbb meg kellene tudni mindent ezekről az állatokról és utána leülni a gyerekkel, hogy biztos fel van e készülve ilyesmikre?!?!
Amúgy meg...NE VEGYÉTEK KISÁLLAT KERESKEDÉSBŐL!/nem érdemlik meg a mocskok, hogy pénzt kapjanak azért, mert nyomorúságos körülmények között tartják az állatokat/
Szóval mindenképpen hobbitenyésztőt ajánlok, mert ott szeretve van, nincs semmiféle rejtett betegsége.
Az ár általában a színétől szokott függni, ha jól emlékszem a foltos az olcsóbb...olyan 15.000 körül mozog...de nem biztos
Köszönöm, hogy írtatok.
A fiam is szereti az állatokat, mint írtam már, a többit is szokta etetni-itatni. Még a baromfit is. Kutya és a macskák kint vannak, nem lakásban tartjuk őket. A kutyát már csak a mérete miatt sem. Egyébként a kutyánk és a macskáink is mind befogadott állatok! Ezt annak üzenem, aki olyat írt nekem, hogy ha már nem kell majd a göri, már ha lesz, akkor majd az utcára teszem-e ki?
Nos, beszélgetünk a fiammal a göri témáról, olvasgatja is z ezzel kapcsolatos dolgokat. Még azért van idő gondolkodnunk erről.
Ezek szerint itt senki olyan nincs, akinek a családjában vagy ismerősnél, ahol van egy kb 9 éves gyermek is, és van vadászgörényük?
Én megbízhatónak tartom a fiamat, bár ez azért nagyobb kihívást jelentene neki is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!