Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mit esznek a hörcsögök?

Anonymus5 kérdése:

Mit esznek a hörcsögök?

Figyelt kérdés
Azonkívül, hogy mindig vannak a táljában magok, még mit adjok neki enni? Gyümölcsöt? Zöldséget? Ha igen, akkor milyet?

nov. 28. 23:35
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
94%

Magok, szárított rovarok, gyümölcsök, zöldségek.

Itt tudsz bővebben olvasni róla: [link]

tegnapelőtt 00:07
 2/16 Mad Max2 ***** válasza:
44%

Nekem gyerekkoromban voltak sziriai aranyhörcsögeim....

Azok magokat ettek, de kaptak sárgarépát néha almát

De állítólag szénát is kell nekik adni

Én sose adtam nekik szénát anno, mégis eléltek 2-3 évig:)

(Sőőőt, mi anno vízet is szinte sose adtunk nekik, elég volt aza víz nekik amit a zöldségekből nyertek, Pedig a szakértők azt írják mindnehol hogy víz kell nekik me meghalnak nélküle:D )

tegnapelőtt 09:41
 3/16 anonim ***** válasza:
70%

Ha éppen aranyhörcsögről volna szó, akkor ajánlom még a Wikipédia oldalt, meglehetősen "tartáscentrikus" lett, az Ügy iránt igencsak elkötelezett Szerző írhatta.

(Részletesen végigmegy pl. a gabonákon, zöldségeken - mégis link vagyok most linkelni.)

tegnapelőtt 10:55
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Gyümölcsöt, zöldséget szoktam tenni még a magos tápja mellé. Érdemes több fajtát kipróbálni, mind más, páromnak is van hörcsöge, ő nem eszik gyümölcsöt, otthagyja pl az enyém imádja.
tegnapelőtt 15:03
 5/16 anonim ***** válasza:
52%
De, kell nekik víz! Eszedbe ne jussom szomjaztatni szerencsétlent. 4-es voltam
tegnapelőtt 15:04
 6/16 anonim ***** válasza:
46%

Akkor isznak vizet, ha túl száraz kaját kapnak.

A természetben a kis méretű mezei rágcsálók nem nagyon isznak vizet, mert pár méteres körzetben élik le az életüket, ahol nincs víz, nyáron akár hónapokig se esik, sőt olyankor még a harmat is ritka, ha légköri aszály is társul a hőséghez. (Mint pl. idén nyáron és ősszel is.)

Nyilván fogságban azért nem árt egy itató, és majd ő eldönti, hogy éppen szüksége van-e vízre.

tegnapelőtt 15:23
 7/16 anonim ***** válasza:
64%
Anno én fogtam nekik tücsköt, szöcskét, lisztkukacot.
tegnapelőtt 15:24
 8/16 anonim válasza:
100%
Magvakat, gabonaféléket, rovarlárvákat és nagyobb rovarokat is szívesen fogyasztanak. Víz természetesen kell nekik.
tegnapelőtt 15:28
 9/16 anonim ***** válasza:
46%
Jézusom nyilván kell nekik víz. Semmiképp se hallgass a 2esre...
tegnapelőtt 16:00
 10/16 Mad Max2 ***** válasza:
43%

Hááát mi nem adtunka hörcsögeinknek anno vízet, mégis mindig telibe fugyozták az almukat.

Rengeteg hörcsögöm volt gyerek koromban (80 as évek) És mások se adtak nekik vízet, és éltek 2-3 évig

El van a hörcsög víz nélkül ha kap nedvdús kajákat(zöldséget, gyümölcsöt)

ez tuti

tegnapelőtt 16:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!