Mit esznek a hörcsögök?
Magok, szárított rovarok, gyümölcsök, zöldségek.
Itt tudsz bővebben olvasni róla: [link]
Nekem gyerekkoromban voltak sziriai aranyhörcsögeim....
Azok magokat ettek, de kaptak sárgarépát néha almát
De állítólag szénát is kell nekik adni
Én sose adtam nekik szénát anno, mégis eléltek 2-3 évig:)
(Sőőőt, mi anno vízet is szinte sose adtunk nekik, elég volt aza víz nekik amit a zöldségekből nyertek, Pedig a szakértők azt írják mindnehol hogy víz kell nekik me meghalnak nélküle:D )
Ha éppen aranyhörcsögről volna szó, akkor ajánlom még a Wikipédia oldalt, meglehetősen "tartáscentrikus" lett, az Ügy iránt igencsak elkötelezett Szerző írhatta.
(Részletesen végigmegy pl. a gabonákon, zöldségeken - mégis link vagyok most linkelni.)
Akkor isznak vizet, ha túl száraz kaját kapnak.
A természetben a kis méretű mezei rágcsálók nem nagyon isznak vizet, mert pár méteres körzetben élik le az életüket, ahol nincs víz, nyáron akár hónapokig se esik, sőt olyankor még a harmat is ritka, ha légköri aszály is társul a hőséghez. (Mint pl. idén nyáron és ősszel is.)
Nyilván fogságban azért nem árt egy itató, és majd ő eldönti, hogy éppen szüksége van-e vízre.
Hááát mi nem adtunka hörcsögeinknek anno vízet, mégis mindig telibe fugyozták az almukat.
Rengeteg hörcsögöm volt gyerek koromban (80 as évek) És mások se adtak nekik vízet, és éltek 2-3 évig
El van a hörcsög víz nélkül ha kap nedvdús kajákat(zöldséget, gyümölcsöt)
ez tuti
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!