Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mit kezdjek az egérrel?

Mit kezdjek az egérrel?

Figyelt kérdés

Pár napja gyanús lett, hogy albérlőnk van.

Nem szeretek ölni, élvefogót tettem ki, gondoltam, ha belemegy valaki, akkor kiviszem a kertbe és agyő.

Ma reggelre mocorgás volt az élvefogóban. A gond csak az, hogy amikor odavilágítottam a lámpával, odaszaladt, muszogott, ugrált. Szinte segítséget kért, hogy ő onnan nem tud kijönni...

Persze, megvolt a terv, h hogy engedem majd szabadon, de közben leesett a hó és nagyon hideg lett. Nevessetek ki, megsajnáltam...

Hogy a fenébe tudom őt biztonságba helyezni úgy márciusig, amikor már szabadon engedhetem?

Köszönöm.

U.i.: Felesleges közölni, h nem vagyok normális. Tudom... 😂😂😂

ma 09:25
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
89%
Akkor tartsd meg és etesd, reménykedve, hogy cserébe nem rágja szét a cuccaid meg szarik össze mindent. Ősszel nálunk is szokott lenni egér probléma, több kárt csinálnak, mint gondolnád. Nem véletlenül kártevő.
ma 09:49
 2/15 anonim ***** válasza:
63%

Hát, ha csak eltüntetni szeretnéd, akkor a legjobb megoldás a cica, a természet rendjének megfelelően.

Ha befogni, akkor elég sokféle csapdaötlet van. Utána odaadhatod valakinek, aki egerekkel foglalkozik (de vigyázz, mert lehet köztük olyan, aki a cica étvágyára gondol) vagy állatmentőcsoport-tagja.

ma 09:51
 3/15 A kérdező kommentje:
Nyilván nem a lakásban szabadon. Konkrétan az érdekelne, miben (ketrec, doboz, akvárium) lenne el kora tavaszig
ma 09:53
 4/15 anonim ***** válasza:
44%
ma 09:51 Kop Kop! Csak megjegyzem: Már régen meg van fogva az egér!A kérdés a szabadon engedésről szólt!😀
ma 10:47
 5/15 kürtőskalácska ***** válasza:
55%
Miért szeretnéd a környékeden szaporítani az egereket?
ma 10:51
 6/15 AzImi válasza:
66%
Én akváriumban tartottam egy kis szürke egeret, egy idő után annyira megszokta nálam, hogy nap közban kézbe is tudtam venni és mutogattam ismerősöknek. Én is a szobában fogtam és több, mint egy évig megvolt.
ma 10:54
 7/15 anonim ***** válasza:
89%
Én a Hörcsögmentés egyik önkéntese vagyok. Imádom a rágcsálókat. De a vadon élő egerek, akik beköltöznek a házba, bizony nagyon büdöset tudnak csinálni, ráadásul betegségeket is terjeszthetnek. Szerintem engedd el a szabadban (megölni én sem lennék képes). Ők eleve kint élnek, hozzá vannak szokva a hóhoz. Ha életrevaló, és szerencséje van, simán túléli a telet. 😊
ma 11:02
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem domesztikált egér, kirakhatod nyugodtan a hóba is, túléli a telet főleg emberi településen, majd egy másik házban. A nem háziasított egeret nem lehet fogságban tartani, mert egyrészt vad és megharaphat a betegségekről nem is beszélve, másrészt nem fogja jól érezni magát.

Engedd el nyugodtan, amúgy is lehet újra látod majd mert felismeri saját családja szagmintáit és visszamegy

ma 11:04
 9/15 A kérdező kommentje:
#8, pont ez aggaszt, ha visszajön, nem lesz olyan hülye, h újra belemenjen a csapdába.
ma 11:08
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
El kell vinni jó messze és ott elengedni. De ahol egy egér van ott több is van....
ma 11:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!