Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mit kezdjek az egérrel?

Mit kezdjek az egérrel?

Figyelt kérdés

Pár napja gyanús lett, hogy albérlőnk van.

Nem szeretek ölni, élvefogót tettem ki, gondoltam, ha belemegy valaki, akkor kiviszem a kertbe és agyő.

Ma reggelre mocorgás volt az élvefogóban. A gond csak az, hogy amikor odavilágítottam a lámpával, odaszaladt, muszogott, ugrált. Szinte segítséget kért, hogy ő onnan nem tud kijönni...

Persze, megvolt a terv, h hogy engedem majd szabadon, de közben leesett a hó és nagyon hideg lett. Nevessetek ki, megsajnáltam...

Hogy a fenébe tudom őt biztonságba helyezni úgy márciusig, amikor már szabadon engedhetem?

Köszönöm.

U.i.: Felesleges közölni, h nem vagyok normális. Tudom... 😂😂😂

ma 09:25
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
68%
Vegyél egy macskát. Mert az egerek a macskának örülnek. A macskának meg vegyél egy kutyát.
ma 11:36
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy 10-es írta. Mondenhol van egér, majd összebaratkozik valamelyikkel és nagy családot alapítanak 🙂. Vidd messzebb, ne az udvarodon ereszd el. Ezek enyhe telek, túl fogja elni egy oduban vagy valaki padláson, mint egy átlag mezei egér.
ma 12:06
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Messzebb kell elengedni ahogy már mondták előttem, a kertből nagy eséllyel visszajön.

Nálunk is volt egérprobléma, amióta van macska eltűntek.

ma 12:21
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó, nekem azóta van egér, mióta cica van.

Hozza őket ajándékba 😁😄

ma 12:50
 15/20 anonim ***** válasza:
51%
Teheted akváriumba vagy hörcsög ketrecbe. Ezeket kisállatboltban tudod beszerezni (vagy használtan valakitől). Más módja nem nagyon van az egérke élve tartásának a házban. Szintén kisállat boltban tudsz neki venni eleséget. Ott tanácsokat is tudnak adni, hogyan tartsd, mivel vannak díszegerek is, így elvileg tudniuk kéne pár infót adni.
ma 13:37
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Engedd el nyugodtan, nem zavarja a hó, majd beköltözik a szomszédhoz...
ma 14:14
 17/20 anonim ***** válasza:
58%
#15 a legtöbb kereskedésben kínzókamra méretű "lakhelyeket" árulnak. Az állatok helyes tartásáról és táplálásáról pedig nagyjából semmit nem tudnak. Ott az értékesítés a cél. Nem az állatok jóléte. Sajnos... Szóval, kérdező, bármi is lesz az egér sorsa, ne kereskedésbe térj be tanácsért... Inkább az Együtt a Kisállatokért Alapítvány tanácsát kérd ki. Nekik van Egérmentés részlegük. Bár ők a fogságban tartott egerekre specializálódtak. De tanácsot biztosan tudnak adni. Vagy a Tüskevár Alapítványt is felkeresheted. 😊
ma 14:15
 18/20 anonim ***** válasza:
44%
Mit mit? Mégis mit? Mondjuk megsütöd. Finom a sült egérke főleg tojásban megsütve.
ma 14:17
 19/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsot, macska nem jàtszik, négy van, ebből három ilyenkor ki sem teszi a lábát a lakásból, ők tesznek a bent balhézó egérre. A negyedik kiszökik néha, többnyire egérrel a szájában jön haza, de a jelek szerint ithon nem dolgozik, azt se zárnám ki, hogy ezt is ő hozta be, csak lelépett. Betettem egy fedhető akváriumba, kapott kaját, gyümölcsöt, fészeknek papírt meg egy rossz zoknit, kitettem egy hűvösebb helyiségbe, ha elolvad a hó, megy ki a kiserdőbe.

Az élvefogót visszatettem a helyére, kiderül, hívott-e haverokat.

ma 15:08
 20/20 anonim ***** válasza:
Magkeveréket és ágakat is tegyél be neki. Ha nem tudja koptatni a fogát, akkor túlnőhet, amitől éhenhalhat. Illetve nyugodtan tegyél be neki konyhai kéztörlő papírt vastagon. Az jó alom gyanánt. A terra ne legyen teljesen fedve, mert akkor megfullad.
ma 16:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!