Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Szeretnék újabb háziállatot a...

Szeretnék újabb háziállatot a meglévők mellé.Mit tegyek ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Én egy 15 éves lány vagyok!

"Megválni állattól nem akarok!"

Van 4 nyuszim, 4 kutyám, 2 hörcsögöm 1 tengerimalacom 2 aranyhalam, 2 házi cicám! Szeretnék egy csincsillát találtam is egyet ingyen nem messze innen és nagyon szeretném de anyukámék nem engedik meg,hogy sok az állat!Mivel tudnám őket meggyőzni,hogy igenis figyelek az állataimra?

2009. jan. 3. 17:42
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Amugy én is beleszoktam szállni a költségekbe például itt nem messze van egy hely ahol nyári meló van leginkább diákok számára dió szedés, szilva szedés barack szedés...stb és onnan szokott lenni pénzem eddig egyedül a kutyust ( palotapincsit ) vették anyuék de az is leginkább anyunak kellett tenyésztésre...Igazatok van sok állat..de nekem már csak ez az egy faj kellene a csincsilla más állattal nem békülnék ki..pl.:papagáj,degu,patkány...stb. amilyen állataim most vannak velük kijövök + a csincsilla...amugy van ketrec is neki nagy!

2009. jan. 3. 22:26
 12/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is iszonyú nagy állatbarát vagyok. Igyaz, hogy gondoskodsz róluk, de biztos, hogy a szüleid fizetik. Szerintem most elégedj meg ezekkel az állatokkal, aztán ha az egyik elpusztul, vagy valami akkor szereszd be a csincsillát. Nekem két kutyám van, és ez így sokkal jobb mert több időm jut erre a kettőre, mint ha ezt az időt 15 állatra kéne felosztani. Sok szerencsét! :D

2009. jan. 4. 10:50
 13/16 anonim ***** válasza:

Tudod, a felelős állattartásba nem csak az etetés-itatás-nézegetés-simogatás-játék-hely tartozik bele (nem tudom, hol laktok, Pest-vidék, kertes-panel-társasház udvarral, mekkora, ez se mindegy), a felelős állattartás arról is szól, hogy ANNYI ÁLLATOD LEGYEN, AMENNYIT EL TUDSZ TARTANI GOND NÉLKÜL (és ennek a vételár és kezdeti felszerelési költségek csak egy töredéke)! Nem tudom, mennyire vagy tisztában a szüleid anyagi helyzetével. Én feltételezem, hogy ha már szóltak, hogy eddig, s ne tovább, akkor kezd szűk lenni az állatokra szánható keret. Ráadásul azt látják, hogy jön mindig új és új, és tarthatnak attól, hogy rájuk marad, ha te már megunod őket, vagy nem lesz annyi időd mindegyikükre. És szerintem teljesen jogosan szólnak neked.

Nem fogok neked mást tanácsolni, mint hogy várj, míg önálló háztartásod lesz, oda annyi állatot viszel, amennyit akarsz, még menhelyed vagy kereskedésed is lehet, vagy mehetsz állatkertbe dolgozni vagy állatorvosnak, ha ennyire érdekelnek az állatok.

Tudok olyanról, akinek 60(! nem írtam el) papagája van, rokkantnyugdíjas, a gyerekei már felnőttek, de sokat segítenek, a madarak ott vannak neki társaságnak, megteheti, saját lakása. Olyanról is tudok, aki teknősökből rendelkezik ilyen hatalmas állománnyal, szintén felnőtt, saját lakása van, önálló keresete, megteheti, tőlem is vett egy teknőst, a tekiknek saját(!) szobájuk van.

Mellesleg a papagájokat tessék ugyanolyan értékű háziállatnak venni, mint a többit. Az én 6 madaram mind önálló egyéniség, és amellett rendkívül okosak. Viszont mindegyikükre jut időm, még az újszülött pelyhes fiókára is ugyanúgy, mint a felnőttekre. A 4 és fél hónaposom már majdnem beszél, de a számítógépet már imádja babrálni, valamelyik nap pihenő üzemmódra kapcsolta a gépemet, aztán szépen nézett rám, mert azt akarta, hogy szánjak csak rá egy kis plusz időt.

Én papagájos vagyok, 6 madárral, hobbitenyésztő, kiváló tulajdonságú szülőktől vannak fiókák, akiket eladok, csak azért nem vagyok (még) hivatásos tenyésztő, mert nincs róla papírom, nincs pénzem megcsináltatni, és kevés a madaram hozzá. De ettől függetlenül így is merem állítani, hogy a legjobb tulajdonságok öröklődnek tovább a madaraim fiókáiban. Többet én se tarthatok, megmondták, de én ezt elfogadom, mert ennyien férnek el kényelmesen, ennyire tudunk pénzt szánni, a fiókákat eladom, ezért ezzel visszahozzák a rájuk szánt költséget, de megnézem én is, kihez kerül a pici. Neked pl. egyet se adnék, míg nem lesz önálló háztartásod akkor se, ha a lottó fődíját adnád érte és csak madarakat tartanál.

2009. jan. 4. 11:34
 14/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kommnetárokat!

Amugy a Szíriai hörim már öreg és már naon lassan mozog egyre kevesebbet kel fel enni.Megértem anyuékat is de itt vannak ilyen "családi gondok is" mint pl.: bátyám bármit megkap...végülis már van neki 2 gép új ágy, új szekrénysor, msot kigyót akar és megis kapná 30 ezerér de nincs neki hely ( meg a szobájába akarja ) De ő ugyse foglalkozna vele mégis megkapná..na mind1 lenyugszom nem kell csincsilla ( vagyis kell de várok egy kicsit )

2009. jan. 4. 11:48
 15/16 anonim ***** válasza:

Kicsi lány, hidd el, nem rosszindulat, de ez tényleg nagyon fontos. Ne azért akarj állatot tartani, hogy a bátyáddal versenyezz. Nálunk öcsém kap meg mindent, 18 évesen, és nekem kell kiharcolnom még egy filléres apróságot is, mert apám emberszámba se vesz, anyu pedig néha kevés ráadásul ingatag is. De itt, míg nem lesz egy önálló életem, elegendőek ezek a madarak. Nem is férne több, rájuk is gondolni kell. Egyikük állandóan szabadon van napközben és csak enni, inni, meg aludni jár be.

Nagyon fontos, hidd el, tudom, milyen lehet neked, hasonló a helyzet nálunk is, engem apám meg is ütött, meg is alázott, öcsém a csuklómat elszorította tegnap, hogy rosszul lettem, és még most is fáj egy ponton, csak mert próbáltam egy kicsit helyes irányba terelni, ezt kaptam. Szóval nekem is sokat segít, hogy a madarak itt vannak, és most is 2 fiókát nevel az ivarérett párom, komolyan, egy élmény. De várj egy kicsit, míg olyan helyzetbe kerülsz.

Törekedj arra, hogy soha ne vághassák a fejedhez az állataid költségeit. Még odébb van az önállósodás, de én szurkolok neked, hogy sikerüljön, de addig az állatokkal tényleg állj le. Az állatok érdeke is, és a te érdeked is, főleg, ha ilyen a családod.

A türelem ebben a helyzetben nagyon fontos, és egy darabig még nagy szükséged lesz rá.

2009. jan. 5. 00:19
 16/16 A kérdező kommentje:

Leállok egy jó darabig!

Ahogy mondta valamelyik válaszoló,hogy ha meghal az egyik kisállatom akkor pótlom másikkal, vagy nem!

Azért köszönöm a kommentárokat!Gondoltam,hogy ellenezni fogják =) de azért megérte!

2009. jan. 5. 08:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!