Tyuktartásba jártas valaki? Kezdő tanácsok kellenének.
Tyuktartáson gondolkosom. Nem kereskedni szeretnék vele, tehát nem tojásbiznisz, és nem húspiac! Csakis saját felhasználásra. Reménykedem benn, hogy a tojás nem vékonyhéjjú fejér, hanem sárga, a comb pedig nem esik össze felére a sütőbe😊 Ezek motíválnak. Valamikor nagyszüleimnek voltak tyukok, tehát emlékekbe még megvan a naposcsibétől a kakas teritórium védelméig minden😂.
Nem szeretnék infralámpával vacakolni, tehát nagyobbacska csibékre gondoltam.
Kérdéseim;
Zárt tyukol, az oké. Este zárás, reggel nyitás. Kb. 15négyzet helyet kerítenék el a kertből hálóval, lefedve. Ebbe a nyitott "kifutóba" lennének a nap nagy részén. Ha itthon vagyok, kiengedem őket a kertbe, de ha dolgozom sajnos elzárás van. Szomszédom az erdő, rengeteg a róka,nyest,menyét és társai. Kb. Délután 4körül mehetnek a kertbe, takarodóig. Tudom, ez most hülyén hangzik😂😂😂. Ezen a kis helyen, kb. Hány tyuk tartható egészségesen? Nem szeretnék nyomortanyát, abból a zsúfoltság miatt csak betegség lenne.
Nézzük a pénzügyi oldalát; takarmány, átlag kb 10ezer/mázsa azért írom átlag, mert ugye kukorica, árpa, búza stb. Különböző áru. Kb ez mennyi ideig elég? Tehát mennyi takarmánnyal számoljak/tyuk/hónap vagy hét. Napra gondolom nevetséges lenne.
Anyagilag, gondolom nem nagyon éri meg. Inkább hobby, meg saját felhasználásból csinálnám.
Kb. hány hetesen kezdenek tojni? Kb mennyi tojással számolhatok/tyuk/nap, vagy hét?
Előre is köszönöm a segítséget
40.
Csak én nem értem, amit írtál?
Borzalmas elolvasni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!