Darakór kezelésére milyen sót és mekkora mennyiséget szükséges a vízbe tenni?
Figyelt kérdés
Még csak egy halamon vettem észre a tüneteket (fehér pontok), a többiek jól vannak egyenlőre.2017. nov. 19. 21:47
1/11 Salx Narval válasza:
Én durva adalékmentes sót ajánlanék 10-literenként egy csapott evőkanálnyit, a víz hőfokát lassan emeld 28 fokra és erősen szellőztess, ill porlassz be levegőt. Ha nem javul a helyzet 4-5 nap elteltével akkor 40% vízcsere után gyógyszer kell pl Malachit Z. Én mondjuk ezzel kezdeném és a szűrőt kivenném egy vödör akváriumvízzel amiben járatnám a kezelés alatt.
2/11 anonim válasza:
Én Sera Costapur-t használtam és nekem bevált. Merem ajánlani bárkinek!
3/11 anonim válasza:
biztos jó a gyógyszer cask felesleges, az a verébre ágyúval kategória :D
1 liter/gramm, ha nincs konyhai mérleg akkor ahogy előttem írtak 10 liter/ csapott kávéskanál só+29 fokos víz.
4/11 anonim válasza:
ja és bármilyen só jó, a lényeg, h konyhasó, lehet jódozott, himalájai bármilyen :)
5/11 Salx Narval válasza:
Igen, csak én evőkanálnyit tanácsoltam és nem teáskanálnyit. Szerintem a teáskanálnyi kicsit kevés a darakór kezelésére.
6/11 Salx Narval válasza:
Most olvasom, hogy kávéskanálnyit írtál, baj van ezekkel a kanalakkal.:D
7/11 anonim válasza:
Jogos kinek mekkora a kanál. Van akkora evőkanalam h alig fér be a számba. :D
1g/ liter az adag, és valahol olvastam, h a hivatalos kávés- teáskanál az 1 dkg, tehát 10 gramm. Szóval azért írtam, h 10 literenként egy kávéskanál. :)
8/11 anonim válasza:
De most nézem h neten is össze vissza írják. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!