Milyen zsír megfelelő, amiből be tudom vinni a napi szükséges mennyiséget?
Figyelt kérdés
Lenmagolaj, olivaolaj vagy mogyoró jó?2016. ápr. 24. 11:13
1/8 anonim válasza:
Attól függ, hogy milyen zsírokat viszel be a többi ételeidből. Pl. olívaolajnak és mogyorónak jelentősen magasabb az omega-6 tartalma, mint az omega-3 (mogyoróban pl. nincs is az utóbbi), kókuszzsírba se sok omega-3 szorult. Szóval összességében mindenképpen a lenmagolaj lenne az ideális választás, ha az íze lényegtelen.
2/8 Cortez70 válasza:
Jó amiket írtál, de kell halolaj is. A lenmagolajban hiába van omega3, mivel az csak ala (alfa linolénsav), nekünk meg epa és dha zsírsavak kellenek. Az meg csak a tengeri állatokban van meg.
3/8 A kérdező kommentje:
Elegendő az az omega 3, ami a Multi Pro-ban van?
2016. ápr. 24. 11:34
5/8 anonim válasza:
Az sem mindegy hogy nyersen eszed, vagy sütni akarsz benne.
6/8 anonim válasza:
A fene, 10 percig írtam a hsz-t, és véletlenül kitöröltem. A lényeg akkor még egyszer:
Az omega-3 ALA és omega-6 LA esszenciális zsírok. Az omega-6-ból kell nagyobb mennyiség, ez a legtöbb növényi zsírban erős túlsúlyban van.
Az EPA és DHA feltételesen esszenciálisak, így nem árt némi halolaj.
A dió tökéletes arányban tartalmazza az esszenciális zsírsavakat, de az oliva is csak kicsit dúsabb omega-6-ban, mint kéne. Lenmagolaj mellett így legyen más növényi zsír is az étrendben. Én a tökmagolajat nagyon ajánlom, kiváló saláták ízesítésére.
Érdekesség, hogy a spenót is jó omega-3 forrás lenne, csak 80 dkg-ot meg kell enni 1 g ALA-ért cserébe. :)
7/8 anonim válasza:
Érdekes, tudtommal jobb esetben 1:1 az ajánlott arány, legfeljebb 1:4. Egy átlagember meg 80-90x több omega-6-ot visz be napi szinten. Nem kötözködöm, tényleg érdekelne, hogy hol írnak arról, hogy legyen jelentősen több az omega-6, és hogy miért, mert én is szívesen használnám tökmagolajat öntetekhez, mivel imádom, csak 114x magasabb az omega-6 tartalma, mint a 3, és könnyen felborítja a zsírsavak optimális arányát.
8/8 anonim válasza:
Attól függ, hol olvasom. A múltkor 5:1-8:1-et láttam valahol, az nálam már jelentősen több. Persze az olajok tipikus zsírsavösszetételét nézem, akkor az omega-3-ra kell inkább odafigyelni. A másik cikkben én is az általad említett arányokat találtam, egy harmadikban meg 2:1-7:1-et.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!