Kell e vízet cserélnem?
Van egy 30x50x30as akváriumom teljesen berendezve.
-aljzat
-növények
-dekorkövek
-belső szűrő, kb 2decis lehet a szűrőttartálya, benne csak az eredeti szivacs van. Ez egy elég régi eheim
szűrő. Sajnos mást nem tudok róla mert nincs ráírva más :( de elég nagy áramlást produkál:)
- a világítás 2db ledsor egyenként 4000k
- légpumpa 2db porlasztókővel
Ez így pont egy hete "jár". A víz tiszta a növények is látszólag jól vannak:)
Még jó darabig nem tennék bele más élőlényt.
Tehát kell cserélni a vizet? És ha igen mikor és mennyit?
A válaszaitokat előre is KÖSZI:)
Oki:)
Ha sikerrel járok úgy is látni fogod:)
Köszi mindent:)
Nem rossz.... nem az én világom, de nem rossz. :)
Az a középső fehér rész szerintem rövidesen elkezd bealgásodni. Úgyhogy nem fog így maradni. :D
Corydorasokkal meg pláne. Mondjuk a pigmeusok nem annyira turkálósak, inkább alsó 1/3-ban úszók.
Köszönöm:)
Izlések és pofonok. Nem tetszhet minden mindenkinek:)
Az algásodást majd meglátom.
mondjuk rájuk bíznám,vagy algaölő szerek?
ha nagyon gáz akkor megszüntetem:)
Köszi mindent!
Ha"bajom" van úgy is sikítok:)
Szép napot:)
Megfelelően működő algaölő szer nem létezik.
Csak olyan, ami 100-szor több kárt okoz, mint maga az alga.
Olyan létezik, hogy ilyen néven adnak el valamit, de nem az van a flakonban, ami rá van írva.
Azon egyszerű oknál fogva, hogy ilyen algaölő szert még nem találtak fel.
Az algaölő néven futó termékek hozzátartoznak az akvarisztika üzleti részéhez, és mivel ahogy mondtam 100-szor több gondot okoznak, amit szintén kezelni kell, nagyon hatékonyan végzi a pénz kisajtolását az amatőr haltartókból.
Erre találták ki, ennyit tud.
Igazad lett!
Algásodom!!
Utánnanéztem az AKVAGURUN szerintem barna algám van:(
Csak még azt nem találom mit tegyek ellene:(
Szerintem még nem vészes de nekem jobban tetszett az aki nélkülük:(
Van tipped?
KÖSZI:)
Friss még, a tippem a türelem.
Csigák szerintem mehetnek, vagy amano garnéla, vagy amit terveztél alga ellen. Hagy eszegessék, de ilyenkor ez még természetes, szóval egyelőre türelem.
Majd ha ecsetalgátodni fog a fehérség, azt kell komolyan venni.
A barnaalga eltűnik, azzal lesz a legkisebb gondod.
Hát jó várok.
Akkor szerinted ők jók lesznek és már bele is tehetem??
English
Letölthető filmek
|
Képgaléria
|
Cikkek, leírások
|
Akvarisztikai boltok
|
Magazinok
|
Kislexikon
Elevenszülők(36)
Ikrázó fogaspontyok(16)
Labirint-kopoltyúsok(35)
Pontylazacok(79)
Pontyfélék(58)
Csíkfélék(29)
Sügérek(123)
Harcsák(95)
Kalászhalak(15)
Egyéb halak(35)
Brakkvizi halak(17)
Vízinövények(71)
Gerinctelenek(26)
Lájkold az oldalt!
1
Szavazás
Problémát okoznak neked az algák?
Igen
Csak ritkán
Nem
Szavazás állása
Keresés
Min. °C - 15161718192021222324252627282930
Max. °C - 15161718192021222324252627282930
Min. pH - 345678910
Max. pH - 345678910
Min. NK° - 123456789101112131415161718192021222324252627282930
Max. NK° - 123456789101112131415161718192021222324252627282930
Akvárium méret - max. 40 liter max. 60 liter max. 80 liter max. 100 liter max. 150 liter max. 200 liter max. 250 liter max. 300 liter max. 400 liter max. 500 liter > 500 liter
Származás - Dél-Amerika Közép-Amerika Észak-Amerika Afrika Ázsia Európa Ausztrália Világszerte
Táplálkozás - Növényevő Mindenevő Ragadozó
Legújabb 10 kép
Partnerek
Septaria porcellana - Algaevő csiga
Tudományos név:Septaria porcellanaMagyar név:Algaevő csigaCsoport:GerinctelenekSzármazás:Délkelet-Ázsia, Indonézia, JapánTesthossz:2-3 cmTermészetes élőhely:Délkelet-Ázsia gyors sodrású folyóiban és patakjaiban.Viselkedés:Békés, a halakat nem bántja. Csigaevő halakkal ne tartsuk.Táplálkozás:Akváriumban algákat eszik, a vízinővényeket nem bántja.Szaporítás:Akváriumban még nem volt sikeresMedence:Minimum 20 literesHalnépesség:30 literre 3-4 csigaDekoráció:Kövek, sziklák és jó megvilágítás, hogy megfelelő legyen az alganövekedés.Hőmérséklet:20-27 °CpH: 6,5-8Keménység:1-30 NK°Várható életkor: 1-2 év
Megjegyzés: Ez az algaevő csiga a közelmúltban vált népszerűvé az akvaristák között, mert nagyon szép és érdekes alakú háza van. A Septaria porcellana csiga a többi akváriumi csigánál lassabban növekszik. Tartsuk közepesen kemény, inkább lúgos vízben, hogy elősegítsük házuk növekedését. Háza áramvonalas és lapított. A keményebb tereptárgyakra nagyon rá tud tapadni, ilyenkor nem érdemes lefeszegetni, mert könnyen kiszakadhatnak a házukból és elpusztulnak. A legegyszerűbb úgy kivenni őket az akváriumból, hogy beteszünk egy algás követ és megvárjuk, amíg rámásznak. Ezután a kővel együtt könnnyen kivehetjük őket. Ne tartsuk csigaevő csíkhalakkal, nagytestű sügerekkel vagy gömbhalakkal, mert kárt tehetnek bennük.
Ezek a csigák nem hermafroditák, mint sok másik csigafaj, hanem vannak hímek és nőstények is, de a nemek megkülönböztetése nem ismert. Szaporodásukról keveset tudunk, előfordul, hogy sárga csepp-alakú petéket raknak mindenfelé az akváriumban, de ezek valószínűleg csak brakk-vízben kelnek ki.
Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek, és a legjobb szándék ellenére is tartalmazhatnak elírásokat, hibákat! Ezért kérlek ha hibát, elírást, pontatlanságot találsz, vagy esetleg úgy érzed, hogy az oldalon leírtak nem egyeznek a Te saját tapasztalataiddal, akkor nyugodtan jelezd emailben az oldalnak.
Utolsó frissítés: 2011-07-17
Nyomtatás
Hasonló vízparamétereket igénylő fajok
Apteronotus albifrons
(Fekete szellem késhal)
Bedotia geayi
(Pirosfarkú kalászhal)
Copella arnoldi
(Fecskendező pontylazac)
Macrognathus siamensis
(Sziámi szemfoltos angolna)
Melanotaenia praecox
(Törpe szivárványhal)
Nothobranchius patrizii
(Patriz-fenékpontya)
Chitala ornata
(Bohóc késhal)
Phenacogrammus interruptus
(Kongólazac)
Polypterus senegalus
(Nílusi sokúszós csuka)
Procatopus aberrans
(Kongói türkizfényű fogasponty)
Díszhalak - 2007-2016.
A honlappal kapcsolatban észrevételeket, kérdéseket a help@diszhal.info címre várjuk.
20 today
366,313 total
229 votes
4 user reviews