Van egy 40 literes akváriumom amiben sajnos nagyon sűrűn kell vizet cserélnem, mert a cserétől számított harmadik vagy negyedik napra tejszínű zavarossá válik. Mitől lehet ez?
Úristen... Hát barbárság amit csinálsz, 1 év alatt még nem jöttél rá? Nem olvastál?
Olyan durva hibákat vétesz, ami durva állatkínzásnak minősül.
1. 40 literbe gurámi, molly, harcsáK, guppik, sziámi?! Ez ugye csak egy kib*szott vicc? Egyek a halak 200 literre valóak basszus, legalább.
2. Fertőtlenítesz? Semmit nem hallottál még a biológiai bontásról, a nitrifikációról, az egyensúlyról, az egészséges akváriumról? Sósav, metilinkék, fertőtlenítés? Szerinted így működik a természet?
3. Mű növények? Minek? Ahhoz műhal dukál, és problémád sem lesz annyi. Döntsd el, hogy akvarizálni szeretnél, vagy csak egy kupac műanyagot.
Most AZONNAL kezdd el kiolvasni a Horn-Zsilinszky: Akvarisztikát, valamint akvarista.hu-n az ingyenes e-bookokat.
A hangnememért pedig elnézést, ne vedd sértésnek, csak vedd észre, hogy nagyon súlyos hibák azok, amiket elkövetsz.
Amit most megtehetsz az állatokért:
A Betta maradhat. Ha az algaevők törpe szívó harcsák, azok is maradhatnak. Ha bármi más fajta, akkor nekik is menniük kell, az összes többivel együtt!
Hogy kinek passzolod el őket, az legyen a te gondod, ajándékozd el, vagy bármi. A legpraktikusabb az lenne, ha el tudnád cserélni őket valami szívósabb vízinövényekre.
A szűrőt soha ne kapcsold, ki és 3-4 naponta cserélj kb 7-8 liter vizet.
A cserevizet legalább fél napig hagyd állni!
SEMMI MÁST NE CSINÁLJ!
Nem kellenek semmiféle kimosás, meg fertőtlenítés. Tudnék olyat mondani, amit át kéne mosni, de az nem az akvárium...
Köszönöm mindenkinek a segítséget. Már van helye a nagyja halnak, legalábbis addig amíg nem sikerül szereznem egy nagyobb akváriumot. Egy barátom bevállalta a javát, és az ő akváriuma 150 l körül van és nem túlzottan zsúfolt. Eghy fokkal szebb kilátás a halak számára... Igazság szerint van pár vizinövény az akváriumomban, amiről nem tettem külön említést, de akkor megnövelem a számukat. Nem tudom, esetleg segíthet-e a víz beállításában, ha barátom akváriumából kérek egy kis beállt vizet? (tudom, fertőzésveszély és hasonlók, de az ő akváriuma tényleg ellenőrzött, és nem olyan koca módra csinálja mint én.) Egyébként a halállományom csak nemrég (4 napja)duzzadt fel, mert eddig csak 6-7 guppi és 2 algaevő volt benne (az utóbbiakat kb azóta nevelgetem, amióta megvan az akvárium akkor voltak 1,5 cm-esek, most kb 6 cm-esek, Őket nem szívesen adnám oda, de ha muszáj akkor muszáj)Már készítettem ki vizet egy steril vödörbe, és holnapra cserélhető állapotú lesz. A könyvekből amit tudtam leszedtem és most éppen azokat tanulmányozom gőzerővel.
Még egyszer köszönöm a tanácsokat. Remélem, most már nem lesz bajom, ha egyszer sikerül belőni és szinten tartani a dolgot.
Elvileg segítene a beállt akváriumvíz, de csak ismételni tudom magam, semmi mást ne csinálj!!!
Nem poénból mondtam!
Nem tudhatod milyen a vize, nem látsz bele, nem tudhatod mit hurcolsz be, milyen algaspórákat stb.
Gyors segítségre van szükségem:( Végre tiszta a víz és most a maradék hal, ami az akváriumban maradt sorra pusztul el. tegnap az egyik kis harcsám, ma meg a többiek szépen sorban.
Azt nem tudom, hogy a kint lévő halak hogy állnak, mert nem beszéltem barátommal, de ez nagyon aggaszt. Ez volt annak idején is. Végre, mikor szép volt az akvárium akkor hullott el a halak nagy része. Bevallom, bent hagytam 6 kisebb guppit, mert nagyon üresnek tűnt az akvárium, de a 6-ból ma reggelre elpusztult 3. egy meg nagyon úgy állt, hogy az akvárium alján volt, és ugyan a kis háló elől elúszott, de nem túl fürgén. Este volt ugyan egy vihar és pár percig nem ment sem a levegő, sem a keringető, de ez úgy 3 perc volt. A fűtés most nem megy, de tegnap délután 23 fokvolt a volt a víz, reggelre 20 fokig hűlt (azt olvastam, éjszaka 3 fok hőingás az ideális)Most minden halat kipecáztam és adtam nekik egy kis edényben annyi parakillt amennyi a vízhez kell... Mást nem tudok kitalálni. Szerintem visszamondom a rendelést is, mert mire ideér az akvárium, úgy sem marad egy halam sem. És még egyszer nem csinálom végig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!