Tudnátok adni pár tippet/tanácsot Betta tartásához?
Kezdő haltartó vagyok.nem rég vettem egy kicsi bettáknak való akváriumot (1 db bettának), és mivel nem igazán értek hozzá szükségem lenne pár tanácsra. (1L-szűrő nélküli, vízcserélgetős)
pl.: mellette lehet-e valamit tartani (rák,pici hal,csiga-nem szaporodik-e túl).milyen növény legyen benne.sózni kell-e...
az értelmes válaszokat előre is köszönöm!
Ami egy bettának kell:
- minimum 30 literes, fedett akvárium (mivel feljön levegőért, megfázik, ha lehűl a víz feletti levegőréteg)
- szűrő
- fűtő (28C-ra állítva)
- búvóhelyek (növények, meg dekor, amit akarsz)
Amit vettél, sajnos nem akvárium, csak egy kisebb ásványvizespalack:(
Be kellene tiltani, hogy figyelmeztető felirat nélkül, akvárium megnevezéssel árusítsanak ilyesmit, és átvágják az olyan kezdőket, mint te:(
Az elsőnek igaza van, vidd vissza azt a poharat a kereskedésbe. Te se szeretnél egy négyzetméter területen megdögleni.
Minimum harminc liter kell neki, de azt úgy megmondom hogy minél kisebb egy akvárium, annál nehezebb felállítani a biológiai egyensúlyt. Kezdj el szépen haltartásról olvasni mielőtt belevágsz egyáltalán, mert lehet akkora nyűggel jár ami neked nem biztos hogy kelleni fog.
"Az allatkereskedesekben ezek a halak mindig el vannak zarva egy kicsi dobozba,gondolom az sem a legjobb nekik..." - remélem, nem ebben a szellemben akarsz állatot tartani.
Amelyik állatkereskedés így csinálja, az kínozza az állatot, remélem, te nem erre hajtasz.
Hirtelen ránéztem a magyarázatra, azt hittem a szűrő 1 literes, mondom az tök jó... :D
Gondolom láttál már cipősdobozból kismacskákat árulni...
És nyilván tisztában vagy vele, hogy azután, hogy valaki megveszi, és hazaviszi őket, utána nem cipősdobozban élnek 15 évet...
Na a halakkal ugyanez a helyzet.
Az 1 literes befőttes üvegedben 1 db gömbmohát lehet életben tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!