Hány w fényerő kell az anubias tartásához, hogy ne algásodjon? 0,45 jó lesz?
2 db 12 ezer lumenes led világításom van 50cm magas, 260 literes akvárium felett. Van 2 anubias is a gyönyörű vörös növények közt egy kő tetején, köszönik jól vannak! Minek 8x forgatni?? Hogy ne egy gusztustalan, retkes, algás levest tartsak és ehető, saláta minőségű növényeim legyenek ne rothadó, poshadt sz.rok! A 30db rák, 5 hal fekáliáját, a lehulló levelek bomlástermékeit mi szűrje ki? 1db belső levegőztető? Havonta cserélek 30% vizet és kész, kristálytiszta a vizem, lassan 10 éve nem rohadt be..
Volt anubias a 35 literes aksimban 9w-os energiatakarékos alatt, 2db belső levegőztetős vízforgatóval, vajon melyik a szebb?
Kérdező, ne legyél igénytelen! ;)
igénytelenség? te buta vagy... a betta állóvizekben él... 8 szoros vízforgatásban rövid életű lesz... ha a kérdezőnek 35 literes akvája van akkor nem fog venni 260 literes mert szted az szebb.... 2 bites az agyad...
nekem is szépen nő az anubias a 600 lityis tropheusos akvármba 0,2 w / l alatt, tuti varázsló vagyok .... :D
akkor bőven elég lesz 45W az anubiashoz, akár még gyorsabban növő növényt is telepíthetsz.
pl;
nálam 140 literbe 2x24W t5 alatt úgy nőtt mint a gomba. csak profitoval tápoztam. de valamelyik Echinodorus is sézpen nőtt, szóval nem kell csak az anubiassal beérned. nem baj ,h vita volt, legalább kiderült,h a78 % os világtalan... nem hagytam ,h félreinformáljon, mert szerinte 1 w/l kell az anubiashoz :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!