112 literes akváriumba még mit tervezhetek, ha ragaszkodom a bettákhoz?
Egyelőre ott tartok elméletben, hogy 1 hím+3 nőstény betta, egy csapat (8-10) ékfoltos razbóra, 1-2 algaevő harcsa + 2-3 sepregető garnéla.
Még legalább 1-2 halfajtának örülnék. Amiket eddig nézegettem, azokat vagy nem lehet bettával tartani, vagy más körülményeket igényelnek. Köszi a segítséget!
elég a szivacsszűrő csak megfelelő méretű szivacs és légpumpa kell. 500 literbe 6 WF Diszkosz karatén medencéjét megszűrte... :)
tessék, te is ilyen bettát szeretnél?
https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__halak-akvarisztika__..
Facebookon is naponta posztolnak beteg bújkáló bettáról mert az áramlás miatt legyengül, uszonyrothadást kap... stb
Köszi a segítséget!
Tudom, hogy nem vagyok még elég jártas, és nem akarok beteg bettát. Nem tudom, hogy miért kell egyből támadni (akinek inge, annak szól.)
1)még nincs akváriumom, előre tájékozódom, pont azért, hogy nem legyen sok gondom majd az elején.
2) Relatíve sokat olvasgattam az utóbbi időben az egyes halfajtákról, de ezek szerint nem jó forrásból, mert azzal például most találkoztam először, hogy a betta nem bírja a nagy áramlást. Ősszel terezem beüzemelni az akváriumot, mivel nyáron sokat leszek külföldön. Addig még van időm infókat gyűjteni.
Amúgy nem tudom, ki volt az, aki lenullázta az összes válaszolót, de én most mindenkit felpontozok :) Még egyszer köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!