Nehéz döntés. Indítsak akváriumot halakkal, annak tudatában, hogy a következő 2 évben 4-szer kellene szállítsam több mint 100 km-ert? Egyetemről haza, majd vissza. Stb.
el se olvastam végig ne haragudj... :D te a múltben élsz ember, azóta a világ kicsit fejlődött , az akvarisztika is... :D vagy miért nem jársz még szekérrel, meg mész lelándzsázni a vaddisznót az erdőbe?
tudod mi az anitrifkiáció és mi a végterméke? a nitrát, ami nagy mértékben méreggé válhat, bizonyos mértékben hozzászoknak ahalak. milyen egyensúlyról beszélsz ? :D a szűrő a lényeg, a baktériumokra kell vigyázni... ha minden héten ugyanolyan kémhatású, keménységű cserevizet használok akkor mi bajt okozhatnék ? :D ugyanúgy megmarad a kis nem létező egyensúlyod... :D olyan halaim vannak amik nem sokáig élnének ha azt tenném velük amit itt összehordtál... vadon fogott tanganyikai sügérek, akik 40-50 ppm nitárt felett igencsak szarul érzik magukat... olvasgass kicsit mert 30 éves lemaradásba vagy öregember... :D
szóval ha minden héten 8 ph körül 16 nk -s cserevizet használok akkor mi terheli meg a halakat utolsó mohikán ? :D előbb kapkodtam, tehát a nitrát nagy koncentrációban méreg a halaknak, rövidebb ideig élnek ,nem szaporodnak, nem nőnek akkorára. bizonyos mértékig alkalmozkodnak ,de gondolom nem ahalak tűréshatárának tesztelése a cél, hanem a minél jobb körülmény biztosítása, én leglaábbis így látom a dolgokat. régen mikor volt olyan , h 10-20 évig éltek a halak? van egy 8 éves botia macrachantnám, éves teljes vízcserékkel nem hiszem , h még élne :D meg a wf tanganicodus irsecea-m.. :) na mind1.
a lényeg, h senki se hallgasson az öregre :P
Látom, hogy az utolsó néhány választ mind egyetlen ember írta. :)
Kedves 35%-os válaszoló. Ahogyan a privát levélben is leírtam neked, most leírom megint:
140 literes akváriumom volt évekig. 1-2 évente végeztem teljes vízcserét. Az üledéket persze időnként felszívattam és az algákat lekapartam, de azon kívül semmi. A víz mindig gyönyörű tiszta volt, a halaim pedig egészségesek. Ráadásul szaporodtak is, és nemcsak a guppik, hanem pl. a törpe gurámik vagy éppen a fantomlazacok. (Az pedig ugyebár köztudott, hogy akváriumi halak csak akkor szaporodnak, ha megfelelőek az életkörülményeik és jól érzik magukat). Ez egy tény, amin kár vitatkozni. :)
Az a baj, hogy annyira túlbonyolítjátok ezeket a technikai meg kémiai dolgokat, holott a tapasztalat meg a természetesség sokkal többet ér.
Kicsit olyan ez, mint amikor 2 haveromat elhívtam, hogy menjünk horgászni. Az egyikük nagy táskával jött, tele mindenféle komoly horgászfelszereléssel, a másik meg a kert végéről vágott egy vastagabb botot, rákötött egy damilt horoggal. Mondanom sem kell, hogy ez utóbbi egy csomó halat fogott a bottal, a másik meg a nagy profi horgászfelszerelésével semmit. :D
Hát így van ez az akvárium esetében is, nem kell túlvariálni a dolgokat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!