van e3gy 140l akvárium és mellé egy nagy külsö szürö nemrég 5 hete raktam össze és rá egy hétre a szivatyu résznél keletkezet ilyen hártya kitakaritotam és megint rá 1 hétre bementem a halasboltba ot baktérium és enzimkulturát ajánlotak mikor beleraktam rá 2 napra ugyan ojan volt és ma reggelre az egész szörőbe volt és a szivatyunál elkezdet habzani kicsit a viz mert azt ajánloták hogy csurgatasak egy kis vizet a szvatyuval ahol a hárty keletkezik mert elvileg nem mozog a viz ez egy párnapig jó is volt
Mi lehet a baj? Mit csináljak tanácsokat kérhetek? Akkinek már volt ilyen az irja meg ő mit csinált vele!
Ja és van egy anya guppim és kiraktam egy 5l akváriumba és egy hét mulva azon is hártya keletkezet.
Az a baj hogy egy nagyon vastag a hárty ha hozáérek darabokra szakad és utána ujra egybe állt és papirtőrlővel lelehet szedni.
Ez un biológiai hártya a pangó vizek tetején jelenik meg. Jól mondták a vízfelszín intenzívebb fodrozódása megszünteti. Úgy állítsd be a szűrő kiömlő nyílását, hogy fodrozza a felszín, ha van esőztetőd akkor azt használd ezt szintén úgy kell beállítani, hogy kicsivel a felszín felett legyen, nem kell csobognia de láthatóan mozgassa a víz tetejét. A meglévő hártya gyorsan eltűnik ha a szívó ágat egy kis időre úgy állítod be, hogy a víz felszínét is szívja. A szűrőt is nézd meg, hogy nem folytja e le valami nehezen tudom elképzelni, hogy normális átfolyásnál egy 140 litereres akvárium vize pang egy külső szűrő használata mellett. Egy nagy külső szűrő akkora áramlást tud csinálni, hogy inkább vissza kell szabályozni mert úgy forgatja vizet mint a centrifuga.:D Szóval nézd meg mert valami lefolytja, vagy szabályzó minimumra van állítva. Ha enyhén fodrozódik a víz felszíne akkor a hártya eltűnik és nem is jön létre többé. A halat tényleg tedd vissza. 1-2 hetente csinálj 20-30%-os vízcserét azonos hőfokú klórtalanított vagy állott vízzel.
2016. máj. 17. 01:48
12/25 A kérdező kommentje:
A képet délután küldöm.
Az a aj hogy em azakvárium tetején keletkezik az gyönyörű hanem a külsö szüröbe ahol ugyanúgy mozog a víz.
Nem az akváriumban van
Köszönöm a válaszokat legalább megtudtam mi
Jöhet még válasz hogy mit csináljak.
2016. máj. 17. 05:15
13/25 anonim válasza:
a kérdésbe még víz teteje volt... a szűrőbe nem kellene semminek se képződnie...
2016. máj. 17. 08:14
14/25 Salx Narval válasza:
Ez valami barkácsolt dolog? Esetleg egy kisebb akvárium szűrőtöltettel amelyikben egy szivattyú forgatja a vizet? Gondolom számodra egyértelmű, de én kezdem elveszíteni a fonalat.:D Na mindegy addig nem írok semmit amíg nincs kép.:D
2016. máj. 17. 08:36
15/25 anonim válasza:
jaja, el se tudom képzelni,h mi lehet a baj, de lehet a kérdező se :D
2016. máj. 17. 08:54
16/25 A kérdező kommentje:
sziasztok megint tegnap délután eltünt de ma reggelre a szüröbe keletekezet megy a kép is
2016. máj. 17. 09:40
17/25 A kérdező kommentje:
igen eltaláltátok magam se tudom hogy mi az mert ha az akváriumba lenne azt tudnám
igen amugy barkácsolt de nagyon jó ha nem jók a képek szoljatok csinálok még
elöre is köszönöm
!!!!!és nem az akváriumba van hanem a külsö szüröbe!!!!
2016. máj. 17. 09:46
18/25 Salx Narval válasza:
Tisztán látszik, hogy 2 rekeszben szépen mozog a víz ahol a szivattyú van ott pang. Ha fúrsz egy apró lyukat a szivattyú csövére a vízszint fölött akkor a kispriccelő víz megmozgatja és eltűnik a hártya. Akát egy mini csapot is tehetsz rá, hogy szabályozhasd a vízsugarat. Lényeg, hogy mozogjon ott is a víz. Egy légpumpa is megfelelne, bár felesleges, szerintem a furat bőven elég egy csapocskával.
2016. máj. 17. 10:55
19/25 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm a segitséget
és a másik re3keszbe mit csináljak mert ott is keletkezik?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!