A vizet pár napja készítem elő az akváriumban de mára ilyen átlátszós-fehéres hálós réteg lett a víz tetején, ez baj?
próbáljam ezt a réteget eltávolítani vagy ne?
A vizet úgy készítettem elő, hogy csapvízbe raktam algaírtó szert (az akvárium algás volt) és metilénkéket.
(Előtte ecettel mostam ár az aksit a vízkő miatt de azt sokszor átmostam vízzel utána)
Szerintem a csapvizet üvegekbe tedd le állni és a tetejét, dugóját jól csavard rá, így valószínű, hogy nem lesz olyan réteg. A vizet 1-2-3 napig hagyd állni !!
Remélem segítettem!
Mi van???
Most induló akvárium?
Öntsd ki belőle az összes szar algairtós meg begyógyszerezett vizet, mosd ki az akváriumot, szerezz hozzá egy megfelelő kapacitású szűrőt, aztán ess neki az olvasásnak.
Ha végeztél ezzel a 2 fejezettel, akkor tanultak alapján elkezdheted bejáratni az akváriumot.
Őszintén remélem, nem te követted el ezeket a hibákat ismét:
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__halak-akvarisztika__7..
Mert ha igen, akkor azt azért nem árt tisztázni, hogy az akvarisztika nem az állatok módszeres kivégzéséről szól.
A metilinkék és az algagátló felesleges.
Sok kerti tóban olt már olyan probléma, hogy a jól működő kis tóba, ami algás volt, beleöntöttek alagátlót, 2-4 órán belül elkezdtek pipálni a halak és megfulladtak mind. Az algagátlótól oxigénhiányos lesz a víz. Néhány algagátlóra rá van írva az is, károsítja az élő szöveteket. Sajnos nem nagyon használ az algák ellen, viszont elég ártalmas cucc. Sőt, algásabb lesz tőle az akvárium később, 1 hét elteltével, hogyha a lebontó baktériumokat megöli.
Az akváriumba nem kell önteni semmit.
15 év akvarizálás közben egyszer sem használtam metilinkéket.
A csapvizet vödörbe kell engedni, tárolni 1-2 napig, aztán mehet az akváriumba. 24 óra elteltével kiszáll belőle a klór és akkor már lehet benne halakat tartani.
A rácsavart tetejű üveggel az a baj, hogy abban benne marad a klór. A csapvízben is azért marad bent, mert az egy zárt csőhálózat. Vödörbe kiöntve meg ugye tud szellőzni.
A klórt megmarja a halak kopoltyúját és egy állandó vörös gyulladt kopoltyúval nem tudnak majd lélegezni. Ezért kell pihentetni a vizet. Semmi mást nem kell a vízbe önteni. Sok vegyszer amit árulnak akváriumhoz, leginkább csak üzleti fogás, és felesleges megvenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!