60literes akvim van, benne 10 pici hallal. Eddig semmi gond nem volt veluk. A legutobbi vizcserenel uj berendezest is raktam, mert a regiek mar eleg koszosak voltak. Rogton masnap a viz nagyon budos lett es feheres szinu. Szerintetek miert? Folyt.
Figyelt kérdés
ismet csinaltam vizcseret, mindent atmostam, nem csap vizzel termeszetesen, de a viz ismet budos lett. De eleg borzalmas szaga volt, nem is ertem a halak hogy birtak. Korabban soha nem tirtent ilyen vizcsere utan. Az uj butorokra gyanakszom. Vagy esetleg hogy nem hagytam a vizet eleg ideig allni mielott lecsereltem?2014. jan. 31. 00:43
1/3 Salx Narval válasza:
Szerintem ezek infuzóriumok, elszaporodott egysejtűek. A bomlástermékek felgyülemlése váltja ki az inváziót. Sajnos a vízcsere csak ideiglenes megoldás. Nem tudom miket pakoltál az akváriumba, esetleg azokból is kioldódhat valami. Minden esetre vedd ki amit beletettél és győződj meg róla nem azokból oldódik e ki valami. Teendőd az infuzórimokkal: tegyél fél tabletta neomagnolt az akváriumba, oldott állapotban, gyógyszertárban kapható. Kérhetsz ellenük a halastól is gyógyszert ha félsz használni, de ez sokszor, sokak által kipróbált adag, még a garnélák is elviselik. Levegőztess erősen és folyamatosan, mert az infuzóriumok felélik az oxigént. A tárgyakat szűrőt vedd ki és mosd le őket neomagnolos vízben, itt már 2-3 tablettát is használhatsz. A talajt alaposan porszívózd át és minden rothadó levelet mulmot távolíts el. A gyógyszer minden bacit egysejtűt megöl, sajnos a hasznosakat is, tehát a kezelés után (2 nap) 50% os vízcsere, majd 2-3 hétig 3naponta csinálj 10% vízcserét és annyit adj enni amennyit azonnal megesznek a halaid. Gyorsan cselekedj mert hamar kinyírják a halakat az infuzóriumok. Ezután gyakrabban takaríts, óvatosabban etess és csináld rendszeresen a heti vízcserét, 20%-os vízcsere, azonos hőfokú állott, vagy klórtalanított vízzel. Sok sikert.
2/3 Platypus válasza:
Milyen szűrésed van? Azt is kitakarítottad?
3/3 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszokat es a segitseget. A szag eltunt, megszunt magatol. Ujra szep a szine is a viznek. Valoszinuleg a vizet nem hagytam nekik eleg ideig mielott lecsereltem, de ugy nez ki hogy beallt.
2014. febr. 1. 15:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!