Pendulum92 kérdése:
Mi a véleményed az El Natural növényes akvarisztikai ágról?
Figyelt kérdés
Te kipróbálnád, ha lenne rá lehetőséged? Mi vonz benne, ha igen, ha nem, miért nem?
2015. jún. 1. 22:13
21/24 Salx Narval válasza:
Látom te nagyon vágod ezt a témát, bevallom őszintén én ilyen mélységig sohasem foglalkoztam sem a növénygondozással sem kertel, tápoztam azzal ami éppen a kezembe került, akkor amikor eszembe jutott, nyírtam füvet ha megnőtt, pótoltam ha kihalt és nyírtam a bokrokat, sövényeket ha szükséges volt. Tudod nem én választottam a növényeimet hanem ők engem, amelyik bírja az általam produkált gondozást az marad, amelyik nem az kihal.:D Persze ennek ellenére azért nem veszem ennyire félvállról a dolgot rendesen öntözök, tisztán tartom és át-át ültetem őket friss növény, vagy erdei földbe. Az akváriumvíz szuper én is használom évek óta esővízzel keverve tárolom, most az utóbbi években kezdtem el használni tápokat, mint látod hozzáértés nélkül, csak úgy találomra. Gondoltam ha eddig jó volt a víz is akkor ezzel a kis plusszal még jobb lehet. Amúgy nem csúnyák a növényeim és a kertem is elé mutatós, dicsérik is mások, azt viszont nem tudják, hogy ez nem az én hozzáértésemnek köszönhető hanem a szelekciónak.:D Hát, gazdálkodásba nem fognék azt hiszem eléggé érthető okok miatt.:D
22/24 Salx Narval válasza:
Arra mindenképp jó volt ez a kis kitérő, hogy most már van kihez fordulnom tanácsért növényes dogokban, ha már így leleplezted magad.:D
23/24 anonim válasza:
Salx Narval kertészetben mondhatni otthon vagyok, ez a fő bevételi forrásunk, én igazából ötvöztem a nagyüzemit a bio kertészettel, sokan érvelnek kiskertekben a bio mellett, jó az, de nem tud eleget termelni, hogy egész évre legyen, utána meg veszi a nagyüzemit. Innentől meg lehet jobban járt volna ha bevetnek némi fejlettebb technológiát, és tudja mit eszik.
Sajnos a nyarak egyre melegebbek, sok növénynél fontos a sorköz záródás, minél előbb menjen végbe, ha nem sikerül akkor satnya lesz a termés, és nehézkessé válik az öntözés, a megfelelő lombhoz viszont jó sok tápanyag kell, kiskertekben megoldható a sok apró dózis ami sokkal hatásosabb.
24/24 Salx Narval válasza:
Köszönöm, hogy megosztottad velem a tapasztalataidat és Pendulumnak is köszönöm, még egyszer gratulálok, most már a kertedhez is. Gondolom itt az oldalon még sokszor összefutunk. Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!