Növényes akváriumhoz való külső szűrőt halas akváriumhoz hozzá lehet kapcsolni?
A külső szűrődet felhasználhatod bármilyen akváriumhoz.
Nincs ráírva, hogy az csak növényeshez használható - azt maximum te találtad ki, vagy esetleg a bolt ahol vetted.
Nem én találtam ki :)
Errol a szurorol lenne szo:
Kezdo vagyok még nagyon az akvarisztikában, nem minden fogalom egyertelmu eddig...
A szűrő az szűrő nincs különbség, keringeti zárt rendszerben a vizet, ennyi.
Amire te gondolhattál az a töltet, abba van különbség, példa rátettem az előszűrős szűrőmet az akvára, 1 hét, és eltűnt a víznyomás, eltömődött a szűrő, kivettem az előszűrő szivacsokat azóta nincs gond, hónapokig bírja 1 hét helyett.
A másik a bio töltet, növényesbe golyó forma anyagokat használnak amik kötött alig van rés, ezek szintén kerülendők nagytestű halak mellett, sűrűn kell tisztítani a szűrőt.
Jobb szeretik halas akvában a gyűrű forma anyagokat, példa siporaxot. A siporax felülete érdes, kívül, és a henger belsején is megtapad a szennyeződés, formájából adódóan rengeteg szennyeződést megfog, de közben szabadon áramlik a víz, a hengerek között.
Röviden, minél nagyobb az akva terhelése, minél többet etetsz, annál lazább és több szűrőanyag kell.
Apró rajhalaknál maradhat az előszűrő szivacs.
Nagytestű halaknál jobb, ha a bejövő vizet henger alaku előszűrő fogadja, erre legtöbben kerámiát használnak, van akinél, példa nálam is siporax van alul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!