Van negatív hatása a carbo túladagolásának a növényekre nézve?
Carbo az akkor kell, ha a légkörből beoldódó co2 nem elég a növények fejlődéséhez, ez magasabb fényerőnél, 0,5 watt/liter környékétől van, onnantól van látszatja.
Nem mindegy, hogy milyen növények vannak, ha sok a felszín közeli akkor lehet adni kicsivel többet.
Nekem 40 liter/1ml a napi adagom, amikor dupla ennyit adtam semmi különbség nem volt a jelenlegihez képest, tehát felesleges adagolni.
Végül is többet adni egyrészt pazarlás, másrészt nem használja semmi, így igen, mérgezheti a halakat.
Nekem Green carbo van, annál a gyártó 1ml/20 liter, és 1ml/100 literig írja a maximum-minimum dózist, annyi, hogy ezt növény menyiséghez köti, ami szerintem hülyeség.
Én fényerőhöz kötöm, mivel az diktálja a növekedési ütemet, hiába van sok növény, ha nem növekszik mert alacsony a fényerő. Eleve nem a sok növény használja a növény tápot, csak a heti növekedés használja, ami az aktuális héten nőtt, tehát a növényi növekedés.
1 watt/liternél 1ml/20 liter, alacsony fénynél 1ml/100 liter, 0,5 watt /liternél meg kell közölni, valahol 1ml/40-50 liter körül jó.
Ha garnélák vannak, én nem adok többet 1ml/40 liternél.
Növényes fénycső az szerintem nem befolyásolja a carbo menyiségét, inkább a watt/liter.
Én sylvania groluxot használok nappali fénycsővel kombinálva két akváriumnál, 1-2 1-3 arányba, szebb színei vannak a növényeknek, másként fejlődik több növény, jobban terülnek a talaj közelében, nem nyúlnak, de a növekedés ugyanannyi mint a nappali fénycsőnél, annyi különbség van, hogy szebbek.
A 0.5 watt/liter 2-3 sor fénycsövet jelent, nem 1 fénycső ami a gyári szettekbe van, tehát nagyobb felület van bevilágítva az akvából, kell a 0.5, ha jobb növényes fénycső van akkor szebbek a növények, több növénytápot nem vesznek fel, inkább másként fejlődnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!