Mi a véleményetek erről? Pozitív, vagy negatív tapasztalatok is érdekelnének
Egyre több helyen látom, hogy felestartást hirdetnek, sokszor úgy, hogy gazdinak csak 2 hetente jutna ideje a packóra. Azt figyeltem meg, hogy felénk pedig egyre többen csinálják azt, hogy itt hagyják a lovat, költöznek, vesznek másik packót, 13-14 éves gyerekeknek meg fizetnek azért, hogy az itt hagyott lovat lovagolja.
Az ilyen helyzetek vége tényleg mindig konfliktus?
Fizetnek azért hogy valaki lovagolja a lovat?
Amit itthagytak?
Ilyet még nem láttam csak felestartást.Szvsz közös lónak túros a háta..
pontosan, mondjuk ezt nem értem, miért jó...
a közmondást ismerem, de érdekelnének a tapasztalatok
Személyesen nem csináltam még ekkora marhaságot (felestartás). Viszont a környezetemben már jó páran. 10-ből 8szor biztos, hogy balhé lett a vége.
Kisebb nagyobb sérülések, elmaradó pénzek, ilyesmik okán.
Ha már ne adj ég történik valami a lovammal, az ne más lelkén száradjon (mert az illetőnek nem csak a lelkét törném össze :D ).
De emellett sokszor hallom, hogy belemennek tízen éves kislányokkal közösen, akik piszok jó "parellisták" (persze ezt csak titokban űzik), majd a végén csak ámul a tulaj, hogy mért ágaskodik a lova folyton...
Pont azért írtam a közmondást,mert ez jutott eszembe,és igaz is,áll a dologra.Nagyon sok esetben veszekedés a vége.Tehajtottadszét,denem,de igen,fájalólába,terepenvoltálmi?,miértnemfigyelsz,eztnemígyszoktam,deénúgycsinálom,boccsmostnemtudomkifizetni,mármegintazállatorvos,megintsánta/köhög/fújtat,holanyereg,ésakötőfék,kiazotta(fél)lovamhátán?...Érted,rengetegféle konfliktust tud okozni,az egészen kicsitől a komolyabb,akár nagyobb költségekre is rúgó károkig.
Viszont hol fordul elő ez az új módi?Az fizetős-lovaglós?
(Székesfehérvári vagyok,itt én ezzel nem találkoztam)
1.válaszoló
Én voltam feles tartó kb. három hónapra, az égvilágon semmilyen balhé nincs belőle, ha két értelmes emberről van szó.
Ilyet amúgy én is tapasztaltam, mert ahol a lovamat tartom, van több ló is, amikre havonta ha ránéznek, sőt, van, amelyiknek külföldön lakik a gazdája és "csak úgy" tartja, fogalmam sincs, minek. Nálunk nincsenek feles tartók, de én most a nyárra lehet, hogy szeretnék majd egyet a lovamra, mert heti 4-5 alkalommal tudom csak lovagolni, jó lenne, ha többet menne és jönne rá egy jó kis lovas a fennmaradó napokra. Mindent szerződésben rögzítünk majd, kezdve a gyakoriságtól az orvosi költségek felezésén át a ló használatának módjáig, mindent, szóval vitatkozni olyan nagyon nem lesz min. Nekem fontos, hogyan lovagolják a lovat, szóval ki lesznek válogatva a jelöltek (ha lesznek), aztán ha mégsem tetszik az, ami a lóval történik, akkor felmondom a szerződést és kész.
hm, mondjuk ha heti 1-2 alkalomról van szó, tényleg jobban kijön az ember azzal, ha elmegy lovagolni és óráért fizet / lovat bérel 1-1 órára.
ezek szerint nem sok a pozitív tapasztalat, bár nem is igen vártam mást :D
Én is láttam olyat, hogy az illető ugyan nem itt hagyta a lovát, de kb 3-4 hetente jár ki, és fizet valakinek, hogy lovagolja a lovát. Baj még nincs belőle, de időzített bomba, mert legutóbb a ló oldala és szája is vérzett már a feszítő meg a sarkantyú nyomán, szóltunk is az illetőnek, hogy talán nem ezért fizetik, vállat vont, hogy ő márpedig istenkirályfasza lovas, és másoknak meg kuss.
Mondjuk az biztos, hogy én senkinek se fizetnék, hogy lovagolja a lovam, pláne nem úgy, hogy én nem vagyok ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!