Tapasztalatok a Groenendael kutyáról? (Pozitív, negatív)
Nekem ilyen kutyám van. Hát mit is mondjak..imádnivaló.Könnyen tanul, értelmes, de az emberekkel nagyon bizalmatlan, sok idő kell ahhoz, hogy valakit puszipajtásként üdvözöljön. A kutyákkal jól kijön. Nagyon érzékeny..ha valakin látja, hogy rosszul érzi magát rögtön odaszalad és megvigasztalja. Általában apportmánok ( az enyém nem :DD ). Én agilityzek vele, de óvatosan terhelem a kis érzékeny belga lelkét :)
Számomra a gröni a kutya és mondom ezt úgy, hogy van egy kelpie-m is.
Terelni nagyon szeret, az agiért nincs odáig... ha ezt a fajtát választod mindenképpen jó tenyésztőt keress, mert bár semmi pénzért nem válnak meg az enyémtől szaporítótól van és ez meg is látszik a munkakedvén és az idegrendszerén.. :( Ha van még valami kérdés szívesen válaszolok .Van egy másik belga is a családban vele nőttem fel , szóval otthon vagyok a témában :D
"Még nem volt ilyen kutyám,de nagyon tetszik,az egyik legjobb örző-védő kutya,nagyon erős a fogása és könnyen kiképezhető és tanítható akármire...."
Sajnos tévedsz..a mai grönik már csak show kutyák.A belgák közül már csak a malinoisnak van igazi kemény fogása.
Családi kutyának,vagy akár agilityre viszont kiválóak.
A szomszédunkban van 2. inkább cak jelzőkutyák ők nyáj terelésre használják. De ha arra kelül a szor akkor megvédik a családot. [link]
de a fajtaleírásban is ott van hogy redetileg pásztorkutya volt!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!