Kezdő vagyok, az első akváriumról tudtok tanácsot adni?
Sziasztok!
Egy 112 literes akváriumot szeretnék vásárolni, ehhez szeretnék még egy kis segítséget kérni.
Ami az akváriumban lenne: kb 12-16 neon hal és 14 garnéla, nem túlságosan növényesnek akarom, de azért akarok azt is bele tenni.
A világításban és a szűrésben még nem tudtam dönteni.
Max 40-55 ezret szeretnék az egészre költeni.
Szerintem jó összeállítás, jó választás.
Az e 901 4 kosaras szűrő, két töltettel adták ki, van egy olcsóbb amibe kell venni bio szűrő anyagot.
Van egy amibe adnak micro mec bio szűrő anyagot de keveset.
Az első verzióba 2 liter kimért siporax elég, a másodikba 1 liter siporax elég.
Siporaxot kimérve érdemes venni, ilyen: [link]
Ilyen a szűrő: (egyel több rekesz van benne) : https://www.youtube.com/watch?v=_X4bOA91SpI
Utoljára egy "f....cukor" felhaszn nevű itt kérdező vett egy e 901-es jbl szürőt, ő kapott vele micro mec szürőanyagot, viszont aki előtte vett e901-et az még szivaccsal kapta, 1 rekesz kerámia a többi szivacs.
Nem árt felhívni a boltot mivel adják a szűrőt mi a töltete, két töltet van forgalomban.
Laza szerkezetű talaj, kicsit könnyű, porózus agyag darabokból áll.
Előnyei: jól továbbítja a tápanyagokat, könnyen haladnak a növények gyökerei, nagyon hosszú ideig használható, ideális talajlakóknak.
Hátrányok: nehéz bele ültetni, nehéz dombot csinálni, nem könnyű apró növényeket tartani vele, könnyen kirepülnek belőle.
A hátrányai ellenére én csak manadot használok, és fogok használni a későbbiekben, a 4. évet kezdete mag több akváriumban, nincs semmi negatívum, nem gondolom, hogy a következő 4 évet ne bírná ki.
Növényesek nem szeretik, azok inkább az ázsiai talajokat preferálják, azokból lehet csinálni dombokat, bár az igássághoz tartozik a növényes akvarisztika alapból rövidebb távra van tervezve, ritka az 1 éves kinézet, van aki 6 havonta üríti le az akváriumot majd csinál valami újat.
Lehet azért manadoval is előteret csinálni, de nehezebb mint valamelyik puhább, jobban összeálló talajjal.
Nekem most állt össze az előtér, pár hete finomitgatom a többit, összejött manadoval is a H.M: [link]
Annyira nem szeretnék bele dombokat.
Ehhez a tetőhöz még kell pluszba csúszó tetős akvárium vagy jó a sima?
"IP67-es páramentesített foglalatok"
Tehát nem kell belülre üveg tető, gumi szigeteléssel vannak ellátva a foglalatok, védett a párától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!