Holnap inditom külső szűrőmet, egy már müködő akváriumban, a belső szűrő szivacsát elég ha benn hagyom? A bacik miatt. Első kűlsőm. Egy kűlső szűrő a biologiai részén kivűl, láthatóan is javit a vizminőségen? Tisztább lesz?
Láthatóan nem, (ha eddig nem volt nagyobb baj) mérhetően igen.
Egyébként meg tegyél az egyik rekeszébe szat gyantát.
Attól láthatóan kristály tiszta lesz.
Csak nem szabad túlzásba vinni, mert megköti a nitrátot, nehogy hiánytünetei legyenek a növényeknek.
A perlon túl nagy fojtást ad, túl sokszor kell miatta szétszedni a gépet, leállítja az áramlást.
Egyébként pedig nincs túl sok értelme, mechanikai szűrésre tökéletes a szivacs, ha nem képes a fizikai szennyeződésektől megszűrni a vizet, akkor ott az akváriummal van valami baj.
A tetrákba én is rakok perlont, a kérdezőnek JBL lesz, abba nem kell, meg nem is lehet, nincs lezáró rácsa, viszont a fölső tálca 20-as fölötte 30-as szivaccsal van, felér a perlonnal.
Nagyon kukacos növényesek tehetnek a 3.tálca tetejére perlont, én a jbl simec perlont majd 5 hónapig benn szoktam hagyni, nem megy szét, kibírna többet, át lehetne mosni, de annyira olcsó, hogy nem érdemes vesződni a cserével, 1 rétegben elég lehet 3 évig simán egy külső szűrőhöz 800ft ért, 100gramm.
Tetránál ilyen a cserés perlon:
[link] egy sárdarab.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!