Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Kezdő vagyok, az első akvárium...

Kezdő vagyok, az első akváriumról tudtok tanácsot adni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szeretnék halakat tartani, a hétvégén kerül hozzám az akvárium. kb. 25 l-es lesz.

A kérdése(i)m a következő(k):

-Hogyan fogjak hozzá? - először a kifőzött apró szemű kavicsot helyezzem el, és ha feltöltöttem vízzel, mennyi ideig kell menni a szűrőnek, hogy bele tudjam rakni a halakat?- kavicsit, vagy homokot rakjak?

- olvastam, hogy guppikat, szifókat, mollikat, plattikat ajánlanak.- más egyéb halfaj? - a vitorláshal nagyon nagy falat lenne nekem?

- a 25 l körüli akváriumba kb mennyi halat lehetne tenni? Algaevő halakból melyiket ajánljátok?

-Neonhalakból mennyit érdemes venni, hogyha guppikat is szeretnék tartani?

Nagyon sok kérdésem van még.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2015. ápr. 22. 14:28
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Algaevő/tisztító halat tehetnék bele a 3-4 hím guppi mellett?
2015. ápr. 22. 16:38
 12/18 anonim ***** válasza:
52%
A tisztító halaktól nem kell sokat várni, ők is ugyanúgy terhelik a vizet. A tisztítást a szűrő végzi. Ekkora akvárium már túl kicsi bármilyen más halnak 4 guppi mellett. Semmiképp se vegyél bele, még ha a boltos ajánlgatja is.
2015. ápr. 23. 08:29
 13/18 Javala válasza:
41%

!Kb. 2liter / hal

Sok sikert

2015. máj. 5. 06:21
 14/18 anonim ***** válasza:
76%
Akkor azt mondod utolsó, h 25 literbe el van 12 márványsügér?
2015. máj. 5. 11:00
 15/18 raptorus ***** válasza:

Vegyük sorba:

-a finom kavics egyszerűbb növényeknek-kezdetnek jó lesz (mivel, gondolom az aksihoz nem jár semmi über-performens világítás sem), kifőzve, kimosva stb...utána járasd a szűrőt 1-2-3 hétig (ha van akvarista ismerősöd, akkor kérj tőle egy veder "érett" vizet, amiben van már mindenféle hasznos baci s azt is öntsd bele, ezzel gyorsabb/jobb lesz az indulás)

- ekkora aksiba max néhány Endler-guppit ajánlanék (ha később tervezel bővítést, akkor 1 fiú, 2 lány, ha nem, akkor csak fiúk, 3-4)...esetleg az aljzatra 3 cory-panda, de ez is merész ötlet, talán sokan meg is köveznének érte :) Szifók, mollik elég nagyra nőnek, neonból kellene vagy 8-10 s nagy úszótér, ami megint nincs...vitorláshal ki van zárva!

- algaevő nemnagyon fér bele, helyettük (s a fenti cory-panda helyett) ajánlanám a garnélákat (indulásnak a RC-cseresznyegarnéla), azok is hasonló munkát végeznek s kisebb a helyigényük s egyébként viccesek, ahogy "dolgoznak", plusz, ha nem kapnak sokkot az indításkor s nem adják le ezáltal hamar a kulcsot, szépen szaporodnak is...úgyhogy abból is 4-6 elég indulásnak.

...s olvass-olvass-olvass, mielőtt bármit vennél/indítanál/tartanál! :)

2015. máj. 5. 12:09
 16/18 anonim ***** válasza:
Coryból ha nem tartasz legalább 6 db-ot stresszesek ijedősek lehetnek. Ekkora csapat kell legalább a komfortérzetükhöz. Ekkora akvárium meg túl kicsi egy 6-os csapatnak.
2015. máj. 5. 12:39
 17/18 raptorus ***** válasza:
#16 A cory-k komfortérzete nem csak attól függ, hogy megvannak-e hatan, vagy nem...függ az akvárium elhelyezésétől (mennyire forgalmas helyen van), növények sűrűségétől, egyéb lakóktól stb...láttam én már 4-s boldog csapatot, éppen pandából s 8-s "stresszeset" is, pont a fenti okok miatt. Természetesen, ahogy mondtam, merész cory-zni ekkora aksiban, már-már alig ajánlott (mondjuk ez függ az akvárium valódi méretétől, mert ahogy értem, a kérdező se tudja...lehet az 15-40 között is figyelembe véve, hogy az emberek mennyire nem tudják sokszor, hogy mekkora akváriummal van dolguk..vettem én már úgy 100 litres névleges aksit, hogy kiderült otthon, h valójában 200-s, mert a tulaj se tudta, én meg nem vittem centit magammal).
2015. máj. 5. 13:07
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!!
2015. máj. 5. 16:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!