nyilván így berendezve nagyon jól néz ki de a világítás valóban kevés. Korábban én is egy összeállított akváriumot vettem amiben szintén egy gyenge fénycső volt. A napokban, pontosabban az elmúlt pár órában szerettem bele egy plusz fénycsövet ami már szerintem jó lesz.
Nekem nagyon tetszenek ezek a tetők szerintem összeszedettebb lesz tőle az akvárium és van rá sansz, hogy bele tudsz még tenni plusz fénycsöve(ke)t.
A világítás tipikus "szettes", nem egy fotonbomba, de azért használható.
Minél nagyobb egy akvárium, arányaiban annál nagyobb a felületen beeső fény, így ha 1 literre nézzük a leadott lument, akkor egy nagy akvárium kevesebb fénnyel is beéri.
Ez 0,2 Watt literenként, összehasonlításul egy 100 literes akváriumban ugyanekkora fény mennyiséget kb 0,35 W/l fényerővel lehetne elérni.
Össze lehet válogatni néhány növényt, ami elvegetál ennyi fénynél, de tény, hogy kizárólag árnyéktűrők jöhetnek számításba.
Ami viszont jó dolog, hogy nincs benne szűrő!
Mert az nagyobb baj lenne, ha szűrőből is valami alig használhatót raknának bele, és azzal próbálnák eladni.
Így nem kell fölöslegesen megvenni egy semmit se érő szűrőt, ami egyébként szintén jellemző a szettekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!