Mit gondoltok erről az akváriumról?
Nem akarlak elkeseríteni, de általában ezekhez kínai, gagyi gépeket is adhatnak.
Ennyi pénzért lehet venni eheim 54 literes szettet, az egész jó, ár/érték arányban.
Ha nem kell fedett akvárium, akkor jóval olcsóbban tudod összerakni darabokból a saját szetteted, még ha íveset szeretnél is.
Először is a szettekről: 99%-uk gagyi, nem éri meg azt a kicsi árát sem, előbb utóbb úgy is újat kell venni, ha folytatni akarod, annyira nem jók általában semmire. Ez a szett még ráadásul íves is, ami szerintem baromira torzít.
Na, szép sorjában:
A világítást nem tudod erősebb csővel megoldani, plusz csövet kéne berakni barkácsolással.
Az erős világítás 0,8 w/l felettit jelenti, de a diszhal.infon lévő fajok egy része nem fényigényes annyira, ahol intenzív van írva.
" teháát a benne lévő készülékek csak 1000 ft-ot érnek vagy mi???"
Annyit sem. Ezekbe a legolcsóbb, leggagyibb cuccokat rakják. Talán úgy lenne értelme, ha a belső szűrő pumpájával egy DIY külsőt hajtanál meg, de azt sem erőltetném.
Én vennék egy sima üveg nem íves akváriumot, és részenként építeném fel. 17-18 ezer egy 45 literes akváriumért és egy tetőért baromi sok.
Ebből kettőt raknék:
A legnagyobb guzmi a szűrővel lehet. Arra lehet számítani még egy tízest, ha cserélni kell. De ne stresszelj ezen. Alacsonyabb fényigényű növények és halak akár jól is érezhetik benne magukat.
A helyedben én nano halakat tennék bele, nagyon mutatósak és őket nem zavarja, hogy szűkös a hely. Olyat keres, amelyiknek az igényeit ki tudod elégíteni (fény,ph,egyebek)
Én is lebeszélnélek a szettekről.
akvariumplus.hu - itt lehet a legolcsóbban akváriumot csináltatni.
Technikát pedig (szűrő, világítás, fűtő) akár használtan is érdemes venni, de amik a szettekben vannak, azok nagyon gagyik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!