Mit gondoltok erről az akváriumról?
Én azzal kezdeném, hogy egy kis lámpa tunining, tehát kicserélném a fénycsövet ilyenre:
Kompakt fénycső Dulux L 36W/865 Daylight 6500K 24x44x411mm 2G11 Azonosító: 01041 1.790 Ft
Helvar elektronikus T5 fénycsőelőtét 2x39W; L 1x36W Azonosító: 00907 4.700 Ft
+ FOGLALAT
+ TARTÓBILINCS
Ezeket a TUNGSRAM márkaboltban venném meg
a Bécsi út 67.-ben
és utána raknék bele több növényt.
Mert most hiába rakod tele növénnyel, az a baj, hogy kevés nekik az a fény ami most van.
Vagy ha "anubias" növényt raksz bele, annak végülis nem muszáj nagy fény.
vagyis a fénycsőelőtét az csak 1x39watt kéne bele, és nem 2x csak elírtam, bocs.
-------------------------------------------------------
Na de akkor már kicsit jobb fénye lenne, mert most ez kb 15watton világít ha jól látom. (így meg 36wattos lehetne a lámpád).
Sőt lehet hogy hosszában még egy 55wattos is beleférne ebből a csőből a műanyag tetődbe. Az 55wattosnak meg már elég jó fénye van.
Bár az 55 watt lehet hogy nagyon melegedne és leolvadna a teteje :)
A 35wattost azt viszont merem ajánlani, mert azt én már kipróbáltam, nekem olyan van benne, és sokkal jobb lett a fénye, mint a gyári neon volt.
Már meg ne haragudj de ez ocsmány...
- Tök üres
- Átlátszik a túloldala?! Legalább egy fekete kartont tegyél mögé, mindjárt jobban fog kinézni...
- Elsüllyedt Noé bárkája? Giccses mint egy cigányputri
- A nagy ér ormótlan szűrőt a hátsó falhoz raknád legalább....
- 2 szál növény van benne..
- A színes kavics meg aztán mindennek a teteje
Az akváriummal egy csöpp természetet kéne hozni a 4 fal közé, legalább úgy rendezd be, hogy ne egy cirkuszi porondra emlékeztessen, hanem annak a szerencsétlen halnak az eredeti lakhelyére, jelen esetben az amazonasra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!