Mi a véleményetek erről az akváriumról?
A fűtőt nyomd le a víz alá, így előbb utóbb felforralja majd a vizet, bár neonokhoz nem kéne fűtő.
A hajóroncs meg az a rongy nem az én világom.
Világítás függvényében kocsány nélküli ambulia hátra, a fa mögé.
Az algád azért van mert sok halad van, kb 20 neon plusz a ramirezik, bár utóbbi nem szokta soká húzni.
A neonoknak hosszabb úszótér kellene de ez más lapra tartozik.
Alulszűrt az akváriumod, ezért van sok ammóniád, szerencsére van az alga ami növekszik az ammóniától, ezért élnek a halaid, egy rakás ammónia van az aljzaton és a fákon lévő algákban.
Még egy szűrő, valami intenzív fejlődésű növény, a túltelepítés miatt gyakoribb vízcsere kellene.
A szűrőfelület semmi, a szűrőnek lehet elég a forgatása.
A fűtő termosztát része fönt van, ha picit párolog a víz, nyíltnál szokott, akkor a szoba hője lesz amit mér, alatta a vizet meg felforralja, ezért írtam a fűtőt.
A fák jól mutatnak, nem tűnnek műnek, az rész jól néz ki.
Milyen világításod van?
Milyen szűrőd?
Ezzel a szűrővel ennyi halat nehéz életben tartani alga nélkül(ha nem lehetetlen).
Vagy csökkentsd a neonok számát a felére,nem tudom mennyi lehet benne,de max 10-et hagyj benne,vagy vegyél egy nagyobb szűrőt,és akkor ezzel a 2 szűrővel rendben lesz a dolog a növények mellett(amiket majd csak akkor tudunk írni,ha leírod a világításod)
Amúgy nekem tetszik ez az akvárium(bár nem az én világom).
Ha nincs benne moha, akkor az a sok zöld mind alga.
Így jogos a terved, konkurencia kéne nekik.
Viszont az én kérdésem is jogos, az SI mértékegységekkel kapcsolatban.
Tempósan növőkhöz el kéne érni legalább egy 0,4 watt/liter arányt. A csövön rajta vannak az adatok, le tudod olvasni.
Alacsony, közepes fényigényű, strapabíró növényeket kéne összeválogatni, mert a kényesebben nem bírják ezt az aljzatot.
Itt tudsz böngészni:
És ne várj csodát, ez önmagában nem oldja meg a helyzetet, ettől még túltelepített marad az akvárium, és túlterhelt a víz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!