Mit gondoltok a nagy áruházakban lévő élőhal
árusító akváriumokhoz? Mármint ahogy a szerencsétlen
halak várják a halált.
19:30
Hanem értesz valamihez, ne dumálj. Nem lehet csak úgy tüntetni, és nem kötözheti ki magát minden zöld büntetlenül. Ennek is vannak kritériumai. (Nővérem Greenpeace-es, tudom hogy megy). Ha rajta múlna, rég ellopta volna az összes halat és elengedte volna egy folyóba..de nem akar a rendőrségen éjszakázni, és nem akar feltűnősködni sem. Szóval ez ne olyan egyszerű. És egyébként is vannak most fontosabb problémák is,mint a Tescos halak..pl. a globális felmelegedés..ezzel harcolnak éppen.
2009. dec. 7. 19:52
12/31 A kérdező kommentje:
Én úgy vélem,hogy a green peace nem fogja tudni rábeszélni az összes ország összes emberét hogy pl ne járjanak kocsival,meg a gyárak ne legyenek olyan környezetszennyezők.Kicsit gyorsabban el lehetne intézni a halak megfelelő tartását Itt magyarországon,minthogy a földön megszöntessék a tulzott környezetszennyezést meg bla bla bla...Bocsi ha valami bántó volt.
Én is néha szoktam menni Tescoba... és mikor pont ott álltam a halaknál , akkor egy "kedves" család kért egy halat ... fejbeverték szegényt de a zacsban még mocorgott rendesen ... sajnos nem tudtam szó nélkül hagyni , a párom szólt is hogy maradjak csendben inkább ... , neki sem tetszik de ebbe nem szólhatok bele :(
Oda mentem és azt mondtam a szívtelen "gyilkos" eladónak hogy mit szólna hozzá ha fejbeverném nagyfejszével ??
Mert ezt nem teheti meg ez állatkínzás !!!!
Köpni nyelni nem tudott :D
Ez így nem helyen hogy így ölik meg , vagy haljon meg azonnal vagy ne öljék meg !!!
2009. dec. 8. 11:02
Az állatok tartásáról,beleértve a haszonállatokat is, a törvény rég megvan.Sajnos a betartatása nincs kellő szigorral és hatékonysággal kikényszerítve.A törvény szerint, nem tarthatnák így őket,de ez, a kutyát nem érdekli. Sajnos a világon, a legtöbb haszonállatot,brutális körülmények között tartják és embertelen módon ölik meg.Vannak ugyan jobbító törekvések, de nem sok minden fog változni és a halak itt is, az utolsó sorban vannak.A halakat néha, még az állatbarát emberek sem kezelik érző lény ként.De hát mit akarunk, amikor még egymáson is átgázolunk, az emberek még egymással sem tudnak emberségesen viselkedni.
2009. dec. 8. 11:13
15/31 anonim válasza:
Én is elég beteg megoldásnak tartom ezt sajnos. De lehet velem van a baj, én is foglalkozom akvarisztikával, de például szeretem a halat és gyakran fogyasztom is, bár fagyasztott formában veszem meg, de ez az élet rendje, a díszhalakban gyöbyörködni kell, a másikakat meg megenni, mikor a halak esznek meg egy kisebb állatot, ők sem szégyellik magukat :)
2009. dec. 8. 12:44
Nem is azzal van a baj, hogy megesszük őket, én is szeretem a halat.A kritikán aluli tartás és a lassú kínhalál az ami nem tolerálható.Ideális darabszám a medencében,tárolóban, oxigéndús víz, nyugtató szer a vízben.A halakat elpusztításuk előtt, gázzal kellene elkábítani.Megvan az erre kifejlesztett eljárás, csak nem alkalmazza senki és nem is követeli meg senki.Nagy tömegű halak esetében (tengeri halászhajók)lefagyasztás előtt hirtelen megemelkedő légnyomással vagy gázzal, kellene kábítani, e helyett, majdnem minden esetben élve rakják őket a jég közé.A feldolgozó hajókon gyakori az élő állat tisztítása, kibelezése. Nem beszélve, a nem kívánatos halak, könyörtelen kivégzéséről, vagy megcsonkításáról. Ezeket a dolgokat kellene egy kicsit humánusabban kezelni.
2009. dec. 8. 14:40
Természetesen egyetértek veled, hogy ez nem elfogadható, de akkor miért nem teszel ellene valamit? Könnyű mondani, hogy az állatvédők meg a környezetvédők tegyék ezt vagy azt, tüntessenek, láncolják oda magukat, de ha te megpróbálnád, meglátnád, hogy ez nem olyan egyszerű. Mindenki csak beszél, hogy a civil szervezeteknek mit kéne tenniük, miközben ültök a s*ggeteken.
2009. dec. 8. 16:01
18/31 A kérdező kommentje:
Te eddig mit tettél a halak vagy akár más állat jobb tartásáért és "barátiabb" elpusztításáért?Te is egyetértesz,és úgy mondod,mintha tettél volna valamit.Kiváncsi lennék hogy mit tettél.Amugy ha egy csapat greenpeace-s nem tud semmit csinálni,akkor én befekhetek búvárruhában a halak mellé az aksiba,akkor sem fog javulni a helyzet.
14-40- vagyok: Én a magam kis lépéseit azért megtettem.Nem vásárolok semmit, az üzletláncoknál.És öreg akvarista lévén, sok akvaristával tartom a kapcsolatot, ha valamelyik üzletben rossz körülmények között tartják a halakat, akkor értesítjük egymást és ott semmit nem veszünk, ez egy kis városban jelentős létszám.Szerencsére mostanában nem kellett egyik üzletel szemben sem fellépni.Sőt baráti kapcsolatban állunk az állatkereskedőkkel.Nálunk ezt a munkát, profi állatbarát emberek végzik és nem bolti eladók.Egy helyi halárus srácot, hosszas beszélgetések után sikerült rávenni, hogy állítson üzembe még két 500literes akváriumot a meglévők mellé és lássa el őket nagy teljesítményű szűrőkkel,levegőztetővel,segítettünk a telepítésben is.Nem nagy dolgok ezek, de magán emberként többet nem igen tehetünk.
2009. dec. 8. 18:54
20/31 A kérdező kommentje:
Grat!Első lépéseknek nem rossz:).Jó lenne ha ez működne a fővárosban is.
Kapcsolódó kérdések: