Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Kislányom halat szeretne,...

Kislányom halat szeretne, milyet? MIlyen felszereltség kell hozzá?

Figyelt kérdés
olyan halat szeretnék, ami kisebb ráforditást igényel, mert kb 2 honaponta ugyis mást akar.
2009. dec. 2. 22:23
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
54%

Az a te dolgog, hogy kínzod a halaidat(nagyon sajnálom azokat a halakat amik te hozzád kerültek)de legalább ne rángass bele másokat is!!!!!!!Ja és nem vagyok sznob ahogy állítod, én sem értek egyet a profi akvaristákkal bizonyos témákban! És azt nagyon kétlem, hogy te ilyet olvastál volna, hogy egy mélyebb serpenyő vagy egy gömbaksi elég lenne egy aranyhalnak, vagy amennyid van (túl sok mesét néztél, biztos ez lett a hatása: gömbaksiba láttad az aranyhalakat, ezért te is gömbaksiba és mélyebb tepsibe akarod tartani őket.)!És hogy neked nincs pénzed, hogy vegyél az aranyhalaidnak normális 100-200 literes aksit(vízmelegítő, levegőztető,víz- vagy talajszűrőt is) , attól még másoknak lehet, hogy van és normális környezetet szeretne teremteni és biztosítani az arany illetve más halaiknak, és nem egy gömbaksiba és mélyebb serpenyőbe rakni őket!!!!!!!!!!!!!

Nekem is vannak aranyhalaim és persze tartozékok, normális 238 literes aksiban (10 db aranyhal kezdetben), most már 300 literes van és már 23 db aranyhal, és gondolkodom egy 400-as ban, mert persze azok is szaporodnak!!!!!

2009. dec. 3. 18:39
 22/28 anonim ***** válasza:

Az előző vagyok. Az elöttem levő, a 18:22-essel egyet értek én is ezt írtam le. Csak elöbb elküldte.

Haladó akvarista

2009. dec. 3. 18:48
 23/28 anonim ***** válasza:
20%

Nahát, milyen érdekes, hogy nekem 50 literes akváriumban élt 3 (!!) aranyhal vízforgató, levegőztető nélkül hosszú évekig boldogan...

Valamint volt egy kb. 30 literes akváriumom amiben neonok voltak ( azt hittem örökké fognak élni, legalább 6-8 éves korig eléltek, nem is hittem,h. eddig bírják) és nekik volt olyan év, hogy csak egyszer cseréltem a vizet.

És érdekes, nem pusztultak el, gyönyörűek voltak.

Olyan jól beállt a víz, megfelelő lett a növényzet egyensúlya, hogy tisztult magától ( + a csigáktól).

Szóval ezért mondom,hogy ez olyan, mint a mostani márkás kutyatáp őrület. Régen eléltek a házikoszton, mégis szépen kifejlődtek.

A halaknak sem árultak X évvel ezelőtt ilyen-olyan 24 órás vízforgató micsodákat, mégis életek, mint hal a vízben :)

Persze az igényesebb, kényesebb halfajtáknak kell mindez, ezért is ajánlottam igénytelenebb halakat, ha esetleg nem akarsz olyan sokat költeni rájuk, akkor se érjen csalódás.

2009. dec. 3. 20:06
 24/28 anonim ***** válasza:
27%

Ha a kutyádat kikötöd egy méteres láncra, félig romlott maradékkel táplálod évekig fog élni, sőt, ha mellé kötsz egy ellenkező neműt szaporodik is, de nem hiszem, hogy feltétlenül reklámozni kéne ezt a fajta tartást. Ezt csak azoknak írom válaszul, akik szerint egy gömb akváriumban is nyugodtan tarthatsz halat. Sajnos reménytelen, hogy megváltozzon a hazai állattartási kultúra, minden hozzáértő embert lesznoboznak, lehülyéznek, csak mert a legjobbat akarja az állatainak.

Amúgy ne a kislányodnak vegyél halat, mert ő max. egy hétig fogja gondozni, magadnak vedd, de csak akkor, ha tényleg akarod.

2009. dec. 3. 20:34
 25/28 anonim ***** válasza:
49%
Egyetértek az utolsóval,főleg a hasonlattal.Amugy,ha valakinek nem lenne tiszta:Az hogy a hal megél,és az hogy jól érzi magát,nem ugyan az.1 évig vízcsere nélkül 30literes akvárium?Aligha.Hazudni én is tudok.nekem egy cápa volt egy 2literes gömbaksira hasonlító vázában,és szépen nőtt növögetett,míg nem ludasmatyi elvitte tőlem,mert piroskával az ufók lámpafényénél egy vacsorát akartak eltölteni belőle kettesben,ellor betoppant hófehérke,féltékenységijelenetet rendezett,megfogta a cápát,eldobta és olyan messze elrepült hogy beesett a kertünkbe,egy tócsába,és mikor észrevettem,már egyedül,meg*szta magát,és kis guppyk lettek belőle.A cápával egyébként az lett hogy nekiment később a már neki elkészitett akvárium üvegének,és ellapult a feje.Elneveztem pörölycápának.Azóta a balatonban él,mert nem bírtam vele mert foylton ütötte az aksi üvegét a kalapác alaku fejével.De mindenkinek ajánlom a cápa tartást gömb akváriumba...
2009. dec. 3. 20:46
 26/28 anonim ***** válasza:
49%
Ezt a kis történetet Mr.Akvaristicnek ajánlom,bár ő jobb történeteket kerekít...A kérdezőnek még mindig az a tanácsom,hogy vegyél könyvet,abbol mindent kétség nélkül megtudsz(azaz pl aranyhalat 100liter alatt nem tartunk...
2009. dec. 3. 20:47
 27/28 Salx Narval ***** válasza:
65%
Kedves 20-06 te egy zseni vagy, az már biztos.6-7 éves neonhalak, ez igen.Legalább nézz utána a dolgoknak,hogy hihetőt tudj hazudni.Ha 3-4 évet írsz, akkor talán az mondom, hogy ez a srác tud valamit,le a kalappal, de 6-7 év, ne röhögtess.Ennyi időt még biotóp körülmények között sem élnek, nem, hogy vízcserék nélkül egy 30literes akváriumban.Na mindegy,írjatok amit akartok,én kiléptem, ez már komolytalan és amint látom, a kérdező is feladta.
2009. dec. 4. 02:57
 28/28 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem vegyél egy hím sziámi harcoshalat (bettát) valami gyönyörű színűt.

Biztos tetszeni fog a lányodnak lehet rózsaszínt is kapni :) Az kislányoknál tuti siker.Vegyél neki klórtalanítót a vízbe egy minimum 15 literes akváriumot pár virágot, köveket és valami búvóhelyet.És ami nagyon fontos vízmelegítő szükséges lenne ez lenne a legtetemesebb árú a felsoroltak közül de azt sajnos muszáj neki venni :S Szűrő még nem is olyan fontos, de a vízmelegítő elengedhetetlen. Sok sikert :)

2009. dec. 17. 10:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!