Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Kislányom halat szeretne,...

Kislányom halat szeretne, milyet? MIlyen felszereltség kell hozzá?

Figyelt kérdés
olyan halat szeretnék, ami kisebb ráforditást igényel, mert kb 2 honaponta ugyis mást akar.
2009. dec. 2. 22:23
1 2 3
 1/28 anonim válasza:
54%
pontyot! az két hónap alatt vagy megdöglik, vagy megfőzhetitek halászlének.
2009. dec. 2. 22:28
 2/28 anonim ***** válasza:
53%
pontyot xxxDDD
2009. dec. 2. 22:36
 3/28 anonim válasza:
72%

Akvárium. Hát elég drága. Több tízezer forint.

Vízkeringtető/melegítő 3-6 ezer forintig.

És akkor még nincs benne hal, növény és nem kaptak kaját. Egyik haverommal nézelődtünk a Fressnapfban vmelyik nap.

2009. dec. 2. 22:45
 4/28 anonim ***** válasza:
14%
vegyél egy gömb akváriumot és bele egy aranyhalat, meg homokot, növényt.
2009. dec. 2. 22:47
 5/28 anonim ***** válasza:
69%
gömböt ne vegyél me az állatkínzás
2009. dec. 2. 22:48
 6/28 anonim ***** válasza:
100%
Gömböt semmiképp se szabad
2009. dec. 2. 22:53
 7/28 anonim ***** válasza:
35%

Nem olyan drága.

Veszel egy akváriumot, bele sok növény, hogy legyen elég oxigén (persze ne túl sok), kavics az aljára ( én magam szedtem tópartról, sós vízben főztem ki) és pár igénytelen hal aminek nem kell vízforgató, levegőztető, meg mit tudom én még milyen "luxuscikk".

Nekem anno volt guppi, neonhal, szifó, black molly, gurámi, aranyhalak, mindegyik fajta sokáig és egészségesen élt.

Kell még eleség ( szárított, vagy élő, pl. én tubifexet tartottam befőttes üvegben hűtőben, iszonyat büdös, de a halak imádják), kell még lámpa (nekem sima kis asztalilámpa volt), egy kis halászóháló amivel kiszedheted az elhalt növényi részeket, halakat stb.

Kell még egy műanyag cső, aminek végére tölcsért teszel, ezzel szívod le a vizet ha csak részleges cserét csinálsz.

Azért jobb ez, mint ha simán pohárral mernéd le a vizet, mert a tölcsérrel az akvárium aljáról könnyen felszívhatod az ürüléket.

Persze megveheted a drágább felszerelést is, én csak azt írtam le, ahogy én csináltam. Sosem azt néztem, hogy a legmenőbb cuccaim legyenek, csak hogy jó legyen az állatoknak, ők meg nem a márkajelzést nézik :)

2009. dec. 2. 22:59
 8/28 anonim ***** válasza:
41%

Szerintem nézz körül a neten..az aukciókon és a hirdetéseken, nagyon olcsón lehet kapni (akár használt) akváriumot.

pl: [link]

Árulnak szűrőket is, stb., de azt szerintem boltban jobb megvenni, mert ott tudják, milyen kell.

2009. dec. 2. 23:00
 9/28 anonim ***** válasza:
5%

Aranyhal, egy mélyebb tepsiben.

Követ szedetsz a lányoddal valahonnan, kifőzöd, és vesztek bele 1-2 növényt.

Ha nem akartok kajára is költeni, akkor fogdossatok össze legyeket.

A hal már azért hálás lesz, hogy elhoztátok a kereskedésbeli börtönből.

Nem kell neki levegőztető, tölcsér, lámpa, blablabla. Épp elég boldog lesz így is.

2009. dec. 2. 23:17
 10/28 anonim ***** válasza:
39%
plüsshalat vegyél neki. az a legjobb ilyen gyereknek.
2009. dec. 2. 23:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!