Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Egy szárazföldi/mocsári...

Pendulum92 kérdése:

Egy szárazföldi/mocsári növény képes lehet felvenni azokat az anyagokat, amiket alapból vízcsere útján "kezelünk"?

Figyelt kérdés

Ugye a vízcserekor kicsit felhígítjuk az akváriumban le nem bomló( vagy csak lassan) anyagokat. Mint a nitrát, foszfor, stb. Viszont ezek az anyagok a növények számára hasznos tápanyagok.

Egy külső szűrőbe telepített(házi, nyitott tetejű, hátsópolcos), gyors növekedésű szárazföldi- vagy mocsári növény képes lenne felvenni ezeket az anyagokat részben/egészben?

Vannak ilyen tesztek? Persze olyanra gondolok, aki nitráttesztekkel alátámasztottan tudna nekem választ adni a kérdésre.

Mellesleg annyira tetszik az ötlet esztétikai szempontból is, hogy ha még nem is pótolja a vízcserét, akkor is szeretnék tenni növényt a külsőbe.

(a növény gyökerei a baktériumok számára hasznos felületet is jelenthetne-[mikroszkópikus gyökérszőrőkből rengeteg van])

2013. jún. 3. 18:54
1 2 3 4 5
 11/49 A kérdező kommentje:

Xandir: Ez a szerencsebambusz egész szép. 15 x 20-as alapterületű a szűrőm, annyi hely elég neki?

hable: a vízi hortenzia egész mutatós, tetszik.

2013. jún. 3. 19:41
 12/49 anonim ***** válasza:

Limnobium laevigatum volt nekem a víz tetején, ennek 1 centis leveli vannak. Az életben maradt.

Lehet hogy a békatutaj is jó, az valamivel nagyobb, tavakon szoktam látni.

2013. jún. 3. 19:43
 13/49 anonim ***** válasza:
A bambusznak nem kell sok hely, egy Pl egy 5 centis átmérőjű keskeny vázába 3-mat is beleraknak. Pl a kínai éterembe van itt nálunk, de már azok úgy megnőttek. Egy kis vázából lógnak ki és vagy másfél méter magasak. Évek alatt nőttek meg így persze :)
2013. jún. 3. 19:46
 14/49 anonim ***** válasza:
mármint nem "nálunk", hanem a közelünkbe.
2013. jún. 3. 19:46
 15/49 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget, szerintem a vízi hortenziát próbálom ki először, van is a közeli boltban. Elég szép, és 45 cm magas, tehát rendesen látszódni fog. Még a virága is tetszik :D
2013. jún. 3. 19:49
 16/49 A kérdező kommentje:
Amúgy muszáj neki kinőni a vízből, vagy egyből tehetem kb csak félig vízbe?
2013. jún. 3. 19:50
 17/49 A kérdező kommentje:
Úgy értem először le kell meríteni? :D
2013. jún. 3. 19:51
 18/49 anonim ***** válasza:

Hát először rakd a vízbe, kis teteje 1 centi kilóghat, de ha vannak kis oldalhajtásai, azokat le lehet csípni, és úgy. Aztán majd kinőnek.

Mert ha egyből félig kilógatod, akkor a felső fele leszárad. Mert vennek olyan levelei, amik a víz alatt nőnek, azok kicsit vékonyabbak, és vannak olyan levelei, amik a víz felett nőnek, azok kicsit vastagabbak, erősebbek.

De ami a víz alatt nőtt és az ki kerül szárazra az nem jó neki.

De még a ludvigia repens is ugyanígy működik egyébként.

Nekem volt, hogy kinőtt akváriumból és belesült a lámpába. Mert ment a fény felé, én meg nem vágtam le. De csak a teteje perzselődött meg, aztán kicsit levágtam persze.

2013. jún. 3. 19:55
 19/49 anonim ***** válasza:

Ludvigia repens - magyarul: Tóalma

Az meg olyan, hogy ha sok fényt kap akkor piros lesz, ha kevesebb fényt, akkor zöld.

2013. jún. 3. 19:57
 20/49 A kérdező kommentje:

Ez a tóalma is nagyon szép, köszi.

Igazából nem tudok dönteni így kép alapján. Pénteken elmegyünk a párommal a Trópusba(Szeged), és amelyik van azt visszük, ha mindkettő, akkor szavazás alapján döntünk :D (vagy mindkettőt telepítek?:D)

2013. jún. 3. 20:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!