Egy szárazföldi/mocsári növény képes lehet felvenni azokat az anyagokat, amiket alapból vízcsere útján "kezelünk"?
Ugye a vízcserekor kicsit felhígítjuk az akváriumban le nem bomló( vagy csak lassan) anyagokat. Mint a nitrát, foszfor, stb. Viszont ezek az anyagok a növények számára hasznos tápanyagok.
Egy külső szűrőbe telepített(házi, nyitott tetejű, hátsópolcos), gyors növekedésű szárazföldi- vagy mocsári növény képes lenne felvenni ezeket az anyagokat részben/egészben?
Vannak ilyen tesztek? Persze olyanra gondolok, aki nitráttesztekkel alátámasztottan tudna nekem választ adni a kérdésre.
Mellesleg annyira tetszik az ötlet esztétikai szempontból is, hogy ha még nem is pótolja a vízcserét, akkor is szeretnék tenni növényt a külsőbe.
(a növény gyökerei a baktériumok számára hasznos felületet is jelenthetne-[mikroszkópikus gyökérszőrőkből rengeteg van])
Xandir: Ez a szerencsebambusz egész szép. 15 x 20-as alapterületű a szűrőm, annyi hely elég neki?
hable: a vízi hortenzia egész mutatós, tetszik.
Limnobium laevigatum volt nekem a víz tetején, ennek 1 centis leveli vannak. Az életben maradt.
Lehet hogy a békatutaj is jó, az valamivel nagyobb, tavakon szoktam látni.
Hát először rakd a vízbe, kis teteje 1 centi kilóghat, de ha vannak kis oldalhajtásai, azokat le lehet csípni, és úgy. Aztán majd kinőnek.
Mert ha egyből félig kilógatod, akkor a felső fele leszárad. Mert vennek olyan levelei, amik a víz alatt nőnek, azok kicsit vékonyabbak, és vannak olyan levelei, amik a víz felett nőnek, azok kicsit vastagabbak, erősebbek.
De ami a víz alatt nőtt és az ki kerül szárazra az nem jó neki.
De még a ludvigia repens is ugyanígy működik egyébként.
Nekem volt, hogy kinőtt akváriumból és belesült a lámpába. Mert ment a fény felé, én meg nem vágtam le. De csak a teteje perzselődött meg, aztán kicsit levágtam persze.
Ludvigia repens - magyarul: Tóalma
Az meg olyan, hogy ha sok fényt kap akkor piros lesz, ha kevesebb fényt, akkor zöld.
Ez a tóalma is nagyon szép, köszi.
Igazából nem tudok dönteni így kép alapján. Pénteken elmegyünk a párommal a Trópusba(Szeged), és amelyik van azt visszük, ha mindkettő, akkor szavazás alapján döntünk :D (vagy mindkettőt telepítek?:D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!