Szerintetek melyik variáció legyen?
szeretném elkezdeni az akvarisztikát... van egy 36 literes aksim, 4 gömbmohával, egy anubiassal, egy jávai mohával, 200l/h-s belső szűrővel, 25wattos fűtővel, lávakő aljzattal és mangrove gyökérrel. eredetileg rákoknak, csigáknak és razbóráknak terveztem. de most felmerült bennem, hogy mi lenne ha megpróbálnám a sziámit. szerintetek mennyivel nehezebb a tartása? félsós víz kell neki? a sótól a növények megmaradnak? egy hím, két vagy három nőstény jó mellé? vagy esetleg még milyen halat választhatnék ebbe az aksiba? (ami népszerű, igénytelen, pont kezdőknek való)
előre is köszi a válaszokat! :) 13/L
Hát az sok lesz bele. És a guppik levadásszák a kis garnélákat. De tudok olyanról is, hogy úgy stresszelték pusztán a jelenlétükkel az RC-ket, hogy azok eldobták a petéiket.
Ha garnélák és csigák mellé mindenképp akarsz halat, akkor a belinkelt oldalról válassz a nanohalak közül. De 8 db-nál ne rakj többet az aksiba.
Hát kb. 2 perce csesztek le egy másik kérdésnél, de azért köszi :D
A szűrőről szintén azt írnám, hogy a szivacs elég mini, de ha figyelni kell a létszámra és a vízcserékre, akkor működhet. A heti 30 százalékos részleges vízcsere helyett a 2x20 százalékos verziót alkalmaznám.
Csak segíteni akartam.Nekem 40 literes van, és nekem az akvarisztikában az aranyhalat javasolták. Úgy is döntöttem
vettem kb. 7db halat.És tökéletesen elférnek.Fűteni nemkell,
mert 20-24 celziusos vizet kedvelik.Csak mondtam egy ötletet, mert nekem bevált.Nemkell egyből lebaszni,csak javasoltam,mint ahogy nekem is mondták.
Nézd meg ezt a videót: http://www.youtube.com/watch?v=viG9WyTo_JU
Szorozd meg héttel és döntsd el hogy mekkora akvárium kell aranyhalaknak. 7 ekkora halnál 600 liter fölött érdemes próbálkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!