Szerintetek melyik variáció legyen?
szeretném elkezdeni az akvarisztikát... van egy 36 literes aksim, 4 gömbmohával, egy anubiassal, egy jávai mohával, 200l/h-s belső szűrővel, 25wattos fűtővel, lávakő aljzattal és mangrove gyökérrel. eredetileg rákoknak, csigáknak és razbóráknak terveztem. de most felmerült bennem, hogy mi lenne ha megpróbálnám a sziámit. szerintetek mennyivel nehezebb a tartása? félsós víz kell neki? a sótól a növények megmaradnak? egy hím, két vagy három nőstény jó mellé? vagy esetleg még milyen halat választhatnék ebbe az aksiba? (ami népszerű, igénytelen, pont kezdőknek való)
előre is köszi a válaszokat! :) 13/L
Szűrés kicsit kevés.
Nem kell félsós víz.
Csak egyedül mehet, nőstény nélkül.
Szerintem amúgy maradj a garnéláknál, először én is azt akartam, de inkább csináltam nagy akváriumot, kicsit rosszabban, mint kicsit fullosan :D
Hát 36l-ben nincs sok választási lehetőség.
Bettának nem kell különleges körülmény (csak üvegtető a plusz), itt olvashatsz róla: [link]
Belőle 1 hím, vagy 1 nőstény, többet nem bír el egy ekkora akvárium.
Esetleg egy csapat nanohal jöhet szóba (8-9db, betta helyett, és nem vele): [link]
Vagy a már említett garnélákból egy csapat: [link]
A Red Cherry kimondottan kezdőknek való faj, és nincsenek nagy igényei.
Melléjük rakhatsz esetleg csigákat: [link]
Ez kicsit rosszul esett. ;)
4. válaszoló vagyok amúgy......
Tehát egy ilyened van: [link]
Ha nem telepítesz túl, talán elég lesz 36l-be. De a szűrőszivacsa elég kicsinek tűnik. Óvatosan a halak számával.
bocsáss meg! azért nem írtalak téged, mert nem tudom a neved.. :( a tiéd is hasznos volt amúgy:$
igen, ilyenem van.
szóval akkor jó a rc+csigák+guppi összeállítás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!