A anubias féle mohához mindenképpen kell világítás?
Figyelt kérdés
Azt olvastam valahol, hogy elég a táp is. Kérlek ne szóljatok le, mert kezdő vagyok. Ja és guppikat szeretnék tartani:) Hány literes akváriumot vegyek?2013. jan. 16. 06:15
1/3 anonim válasza:
szerintem elsőnek egy könyvet vegyél a témában. Mert az anubias nem moha. És minden növénynek kell fény a fotoszintézishez, ebből következik hogy normális világosság kell. Ami az ablakon beszűrődik nem szokott elég lenni, meg amúgy is ha az ablakba teszed az akváriumot algásodni fog mint állat.
2/3 Platypus válasza:
Az Anubias egy kertészet is, ami mohákat is szaporít, így létezik "anubias féle moha", bár a kérdező talán nem erre gondolt.
Egyébként az Anubiasnak tényleg nagyon kevés fény kell, egy ablak elé tett akváriumban simán életben tartható. De ez nem jó a halaknak, mert oldalról kapják a fényt, ami nekik nagyon természetellenes, és nem jó neked sem, mert nem fogod rendesen látni a halaidat és a növényeidet. Egy akvárium nem működik igazán világítás nélkül.
3/3 bamboochatheone válasza:
Legalább 54 literes akváriumot vegyél, de ne szettben!
Ebben tarthatsz 10 hím guppit vagy 13 Endler hím guppit.
Világítás fontos dolog, legyen az akár kicsi is. Ha akarod akár LED-eset is használhatsz az alatt is megmarad az Anubias meg a gömbmoha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!