Mit csináljak a növényekkel? :. ( Már nagyon el vagyok keseredve!
Légy türelmes. A legtöbb boltban vásárolt növényt nem víz alatt, hanem párás környezetben nevelnek, ezért a leveleik nagy részét ledobják, ha víz alá kerülnek. Néhány teljesen tönkre fog menni, ez benne van a pakliban.
Ezen felül a tápanyagokhoz is hozzá kell szokniuk, ez az átállás 2-4 hét is lehet.
A crypto fajok rosszul bírják a költözést, azok még akváriumon belül is megsínylik a piszkálást.
Friss akváriumnál gyakori az algainvázió, ahogy írtam, a növények még nem tudják hasznosítani a tápanyagot, az algák viszont gyorsan reagálnak.
Kifejlett baktériumteleped sincs még.
Türelem, folytass mindent így, csinálj részleges vízcseréket, az az elején kiemelten fontos.
Ilyet már a múltkor linkelt valaki (tán pont te?) és már akkor is írták, hogy ez nem vizinövény.
Ezzel az erővel én anyám orchideáját is beletehetném az akiba, mert jól nézne ki :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!