Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mit csináljak a növényekkel?...

Mit csináljak a növényekkel? :. ( Már nagyon el vagyok keseredve!

Figyelt kérdés
160l-es aksiba 2000l/h-s szűrésem van 1200a belső 800 a külső a világításom az 2x39w van táptalajom és minden nap kapnak a növények folyékony co2-t!De ennek ellenére az anubias levele nem a legfényesebb(barna pöttyök vannak rajta) a vailisneria lyukacsos és van egy két növény aminek nem tudom a nevét de ő meg hullatja a levelét! :(Mit csináljak???És emiatt a víz tele kerül növény darabkákkal nem tudom mit kezdjek tehát....

2013. jan. 15. 19:26
 1/10 anonim ***** válasza:

Légy türelmes. A legtöbb boltban vásárolt növényt nem víz alatt, hanem párás környezetben nevelnek, ezért a leveleik nagy részét ledobják, ha víz alá kerülnek. Néhány teljesen tönkre fog menni, ez benne van a pakliban.

Ezen felül a tápanyagokhoz is hozzá kell szokniuk, ez az átállás 2-4 hét is lehet.

A crypto fajok rosszul bírják a költözést, azok még akváriumon belül is megsínylik a piszkálást.

Friss akváriumnál gyakori az algainvázió, ahogy írtam, a növények még nem tudják hasznosítani a tápanyagot, az algák viszont gyorsan reagálnak.

Kifejlett baktériumteleped sincs még.

Türelem, folytass mindent így, csinálj részleges vízcseréket, az az elején kiemelten fontos.

2013. jan. 15. 19:33
 2/10 A kérdező kommentje:
Ok! köszi azért ha tud valaki még valamit mondani szívesen hallgatom!
2013. jan. 15. 19:38
 3/10 YourDestiny ***** válasza:
Az anubias barna pöttyei valamilyen hiánybetegségre utalnak, vagy inkább alga? Egyébként én is azt tanácsolom, hogy várj. A növényeknek is át kell "állni", ha úgy tetszik szokni. Ne erőltesd a tápozást (nem a carbora gondolok). Sok növény nálam is 3-4 hét elteltével indul fejlődésnek.
2013. jan. 15. 19:54
 4/10 YourDestiny ***** válasza:
A levélhullajtósról linkelhetsz egy fotót is, van egy-két tippem, mi lesz az, de előbb muti :-)
2013. jan. 15. 19:55
 5/10 A kérdező kommentje:

[link]

[link]

Tessék 2 kép a növényről!(itt még jól volt azért küldöm ezt, akkor hoztam a boltból!)

2013. jan. 15. 21:53
 6/10 YourDestiny ***** válasza:
Hát akkor még volt tartaléka. Aztán új hely, új körülmények... viszont én passzolok, ezt a növényt nem ismerem. Valahol láttam már, és úgy rémlik, hogy magas fényigényű, de hülyeséget nem akarok írni. Majd a többiek...
2013. jan. 15. 22:32
 7/10 A kérdező kommentje:
Van rá esély!Én sem ismerem csak megláttam és megtetszett gondoltam egy próbát meg ér!
2013. jan. 15. 22:35
 8/10 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy ez vízinövény, tehát ne csodálkozz, ha nem érzi jól magát :)
2013. jan. 16. 01:56
 9/10 anonim ***** válasza:

Ilyet már a múltkor linkelt valaki (tán pont te?) és már akkor is írták, hogy ez nem vizinövény.

Ezzel az erővel én anyám orchideáját is beletehetném az akiba, mert jól nézne ki :D

2013. jan. 16. 12:18
 10/10 A kérdező kommentje:
Figyelj bele rakhatod tényleg engem eztán nem zavar csak nem volt semmi értelmes a boltban és ez még jól is nézett ki de már akkor se tudtam mi lehet ez de kellet valami szóval megvettem...
2013. jan. 16. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!