10L- es nano akváriumot szeretnék létrehozni, mire kell odafigyelnem?
Szerintem ez jobb lámpa növényekhez.
Ezt a fajtát ezt már teszteltem, mer ilyenem van és ez jó.
Hogy a ledes alatt menyire maradnak meg a növények, azt nem tudom.
Fele ennyiért kapsz egy kompakt csöves lámpát, és ér annyit, mint ez az összevissza színesledezett cucc.
Szerintem vehetnél kicsit nagyobb akváriumot, legalább 25x25x30-ast, vagy 30x30x35-öset. A 10 liter a garnélának kicsi. Ha igénytelenebb növényeket akarsz, akkor meg könnyen elalgásodhatsz. Nekem a nanoban az amanok mindenféle algát lepusztítanak, illetve helyesbítek, felbukkanni sincs idejük. Viszont az amanonak 10 liternél jóval nagyobb hely illene, de még a kisebb neocaridina fajoknak is.
A jávai mohát kötözni kell, hogy lenn maradjon, különben elszabadul, és megy ide oda a sodrással. Viszont ha lekötözöd egy vasfára vagy kőre, idővel rá is kapaszkodhat. Szép sűrű zöld bokor lehet belőle.
Egyébként ha mindenképp 10l-es aksit akarsz, és mindenképp garnélákat bele, őket ajánlom: [link]
Lassabban szaporodik, mint a Neocaridina fajok, és kisebb is. Belőlük tarthatsz esetleg 8-10 db-ot kezdésnek, de a túlszaporulatra figyelj! Előbb utóbb kezdeni kell velük valamit.
A gömbmoha rendes neve gömbalga. Nekem speciel csak be van dobva magában az aksiba, és megy ide-oda az áramlattal. Jópofa.:D
Szaporítani, ha jól tudom, kettévágással kell, és a két fél visszanő egy gömbbé.
Kötözni nem tudom, lehet-e, valószínűleg igen. Láttam már olyan képet is, hogy kiterítették, és abból lett szőnyeg az aksi alján. Ilyesmi, itt az elején: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!