Most akkor milyen talaj legyen?
Szóval 54 literes akváriumba kellene jó minőségű táptalaj. Garnélák és nano halak lesznek.
Milyet ajánlanátok?
Egyébként ha lesz garnéla akkor nem szabad dekorhomokot venni?
Táptalaj:
Erre mindenképp kell legalább 4-5 centi magas általános talaj, mert annyira rengeteg tápanyagot tartalmaz, hogyha erre nem tennél általános talajt, akkor elöntené az alga az akváriumot. Az ált. talaj alatt sokkal lassabban oldódik ki belőle a tápanyag.
Nekem Tropica táptalaj van, és azon ADA Amazonia általános talaj. Ennél jobb minőséget nem fogsz találni, de tény, hogy az ára nagyon borsos :S
Dekorhomok mehet a garnélák alá is.
Mit jelent ez a 'layout'?
Email-ben meg lehet tőlük kérdezni? Sajnos én nem találtam emailes elérhetőséget. :(
A táptalajra az általános talaj kerüljön vagy a dekorhomok, de mindkettő ne. Azért nem olyan jó a homok, mert világos - én a növényekhez sem szeretem, de a garnéláknak sem jó, sötét aljzaton szebb a színük, kevésbé stresszesek.
Én tudom ajánlani még az apró bazaltzúzalékot, könnyű kezelni, mert nehéz, lehet bele ültetni. A rétegek közé egyébként nem kell semmi, de óvatosan kell bánni az ilyen talajokkal.
Ha nem akarsz gyepet és nagyon magas fényigényű növényeket, akkor én csak egy általános talajt használnék a helyedben.
A layout egyébként az elrendezést jelenti egy akvárium esetén.
Gyepet milyen növényekből szeretnél?
Egyébként igényes növényekhez megfelelő világítás kell (1w/l) és co2 beoldás. + tápozni is kell.
Ne kérdezd meg a növényeknél nem tartok. De szépet.
A világítás ilyen lesz:
A co2 még nem tudom, de valami olcsó megoldás lesz, mert arra nem fogok költeni 50eFt.
A tápot meg majd csak akkor veszem, ha már meglesz az aksi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!