Gyűrűs bohóccsuka tartható együtt garnélákkal?
Szeretnék gyűrűs bohóccsukát (Epiplatys annulatus) tartani, 3 db-ot (1 hím, 2 nőstény), és mellettük egy csapat garnélát, mondjuk Yellow Fire-t. Ez életképes párosítás? Nem veszélyesek a garnélákra?
Ha tarthatóak így, mekkora akváriumban érdemes minimum próbálkozni?
35l kevés, ugye? Mert van itthon egy ekkora akváriumom beüzemelésre várva. Ha ez kevés, akkor nagyobb akvárium után nézek.
Első válaszolót nem igazán értem hogy miért is nem tartható? sűrű növényzetben a garnélák s elbújhatnak,ráadásul ez a hal a vízfelszín közelében vadászik úgymond...apró élő eleség után vízi bolha szúnyoglárva a pici garnikra lehet veszélyes de nagyobbat nem bánt...már pedig a sűrű növényzetben véleményem szerint a kicsiknek sem less semmi baja! Csak a te aksid méretei VAGY garni VAGY csuka! kettőnek nagyobb kéne 50-60 liter véleményem szerint! De majd valaki aki jobban ért hozzá, elmondja a véleményét!
Szerintem is lehet őket együtt tartani, de lehet, hogy külön ragasztatnék nekik akváriumot egyedi arányokkal.
Mert a garnéláknak is nagy alapterület kell, meg a csukának is. Az egyik lent mozog, a másik fent.
De nagyobb garnélákkal próbálkoznék, pl:
Hát igen, nekem egy 32x32x35-ös akváriumom van itthon.
Esetleg nincs valakinek konkrét tapasztalata az együtt tartásról? Vagy egyáltalán a bohóccsuka tartásáról?
Most a nagyobb garnélával mint pl a pinokkió garnival sem megy sokra mert az maximális mérete 4cm-is ELÉRHETI! még a yellow-nak vagy a cherry-nek 2-3cm ami végül is valljuk be hogy ugyanaz!Mert nem biztos hogy megnő 4cm -re ha nagyobb garniról beszélünk akkor inkább a sepregető garni ami tényleg nagyobb!De ennek meg sajnos jóval nagyobb aksi kell mint a többinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!