Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Hogyan biztosíthatom, hogy ne...

Hogyan biztosíthatom, hogy ne dögöljenek meg?

Figyelt kérdés
Szeretnék vadon naphalat fogni. Tudok is egy jó helyet, ahol a barátaim már sokat fogtak. Az egyikük nemrég (2 napja) fogott 10 szép naphalat. De a fele még szállítás közben megdöglött, a többi pedig szép sorban. Miért döglenek meg ilyen hamar? Gondolom a sokktól is. De mit tegyek a szállítóládába, hogy nagyobb esélyük legyen a túlélésre? Mit tanácsoltok?
2012. jún. 22. 22:35
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
SEHOGY. UGYIS MEGFOG DÖGLENI... fölöslegesen kínzod szegényeket...
2012. jún. 23. 17:18
 22/27 A kérdező kommentje:
Na, te is sokat értesz az állatokhoz. Azért ne magadból indulj ki! Attól, hogy te ilyen szerencsétlen vagy, attól én még nem vagyok az!
2012. jún. 23. 18:01
 23/27 anonim ***** válasza:
Nyugi ne törődj az ilyenekkel, hát akkor kevesebb vizet, de mindenféleképp legyen oxigéncsepp
2012. jún. 23. 18:08
 24/27 anonim ***** válasza:
Esetleg valami átalakítóval (szivargyújtó-konektordugó) megpróbálkozhatsz egy oxigénpumpa üzemeltetésével. Ilyesmit még nem próbáltam, de talán beválik.
2012. jún. 23. 18:33
 25/27 anonim ***** válasza:
héééhééé bocsánat. Nem olvastam csak a kérdést, a 280literes aksit nem olvastam. Úgy már más a helyzet... Elnézést kérek. Viszont én akkor sem tarom jó ötletnek, gondolj bele egy olyan hal ami eddig hektárokon úszkált, most egy "kis" akváriumba lenne. Valószínűleg ebbe pusztultak bele, de van egy ötletem ami beválhat. Ne nagy kifejlett naphalakat fogjatok bele, az 100 hogy nem fogja bírni... De ha esetleg egy kicsikét sikerülne fogni annál már van esély hogy megszokja az akváriumot. Remélem azt tudod hogy jó szűrés kell majd.:D De azért ha kész lesz tegyél fel egy képet kíváncsi lennék.;)
2012. jún. 23. 21:22
 26/27 A kérdező kommentje:
Oké, majd megpróbálok. Csak először éljék túl. Mondjuk az is attól függ, mit nevezünk "kicsinek". Egy naphal megnőhet 20-25 centisre is. Nyilván ez a "nagy". Ebben a tóban a halak 90%-a (természetesen, amit én láttam) az olyan 8-10 centi körüli. A barátom is ekkorából tudott fogni 10-et. Szép kövér halak (gondolom már ivarérettek). Csak egyetlen egy kis 4 centi körüli halacskát fogott, de azt visszaengedte. Szerintem én is csak ekkorákat tudok fogni. Na mindegy. Majd, ha sikerül életben tartanom őket, rakok fel képet, de nem vagyok 100%-ig biztos benne, hogy sikerrel járok. Ez a holnapi kiruccanás csak egy próba lesz. Keveset (egy párt szerintem) hozok és megnézem, hogy boldogulnak.
2012. jún. 23. 21:47
 27/27 Platypus ***** válasza:

Már csak azért sem kéne egyszerre többet hoznod, mert a szűrőt fokozatosan kell terhelni, különben a szűrőbacik nem tudnak lépést tartani az ammóniatermeléssel. Na meg az akváriumod annyira nem is nagy, ha figyelembe vesszük, hogy ezek területvédő halak. Összeáll egy pár, és helyből kisajátítanak 100-150 litert is, amit nagyon agresszíven védenek.

Horgászboltban lehet kapni szivargyújtóról üzemelő buborékoztatót, az is segíthet a szállításban.

2012. jún. 24. 11:31
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!