Hogyan biztosíthatom, hogy ne dögöljenek meg?
Figyelt kérdés
Szeretnék vadon naphalat fogni. Tudok is egy jó helyet, ahol a barátaim már sokat fogtak. Az egyikük nemrég (2 napja) fogott 10 szép naphalat. De a fele még szállítás közben megdöglött, a többi pedig szép sorban. Miért döglenek meg ilyen hamar? Gondolom a sokktól is. De mit tegyek a szállítóládába, hogy nagyobb esélyük legyen a túlélésre? Mit tanácsoltok?2012. jún. 22. 22:35
11/27 anonim válasza:
körülbelül olyan 100-200 liter körüli akvárium kell egy naphalnak..tisztában vagy vele?:DD
12/27 A kérdező kommentje:
Persze. Már megvan minden. 280 literes akváriumban lesznek. Szeretnék egy észak-amerikai biotópot naphalakkal és törpeharcsákkal, de ha megdöglenek, akkor nem ér semmit az egész.
2012. jún. 23. 00:35
13/27 anonim válasza:
Hát kevesebbet hozzon egy vödörbe, akkor talán nem döglik meg, és hozza hétfőn, mert akkor hidegebb lesz.
14/27 anonim válasza:
Szerintem meg nincs kellő oxigén.. tavakba simán tud menni, de 1 vödörbe vagy akárhova nem.. kellene bele :)
és jól lesznek a halak
15/27 Platypus válasza:
Hable mondja az okosságot. Kevesebb halat kell rakni egy vödörbe és kora reggel kell szállítani, amikor hűvösebb van. Minél melegebb van, annál nagyobb az oxigénigényük is. A túl sok hal kis vödörben nagyon hamar elhasználja az oxigént és megfulladnak.
16/27 A kérdező kommentje:
Hát úgy volt, hogy vasárnap megyek. Ha jégkockákkal lehűtöm a vizüket, akkor kevesebb lesz az oxigénigényük?
2012. jún. 23. 11:03
17/27 anonim válasza:
Nem akkor te leszel hülyébb..
mekkora az a vödör? Mert ha ilyen felmosóvödör akkor 2-3 halat vigyél
18/27 A kérdező kommentje:
Én hűtőládát vinnék. A barátom vitte egy kb. 5-6 literes vödörbe. De mondjuk a hűtőládát se tudom színültig tölteni. Félig is alig. Amíg hazáig elhurcolom belerokkanok. Amúgy rájöttem, hogy a jégkocka hülyeség. Valószínűleg oxigéncseppel fogom megoldani.
2012. jún. 23. 12:32
19/27 anonim válasza:
Az akváriumot célszerű lenne előkészíteni. Egy pár héttel korábban töltsd fel és várd meg míg beáll a biológiai egyensúly. A szűrőt és az oxigéneztetőt ebben a két hétben is járasd és a növények is legyenek betelepítve. Ha nem így csinálod akkor a csapvíztől nagy valószínűséggel elpusztulnak még ha a szállítást ki is bírták.
20/27 A kérdező kommentje:
Most azt hallottam, hogy minél kevesebb vizet töltsek nekik, mert ahogy úszkálnak, úgy folyamatosan kavarják a felszínt és oxigén jut a vízbe.
2012. jún. 23. 15:27
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!