Milyen az ion cserélt víz olyat honnan szerzek?
Vehetsz pl 350 Ft körül egy Neptun keménységtesztet a halas boltban.
A tescóban meg árulnak 5 literes flakon ioncserét vizet (lágy vizet) 200Ft, de azt mindig hazacipelni, macera. Régen kínlódtam vele, hozattam fel 10 flakonnal egy ismerőssel és egy ideig elég volt, aztán mikor kezdett fogyni, akkor voltam bajban, mert itt a közelben nem lehetett kapni semelyik kis közértben és itt nincs teszkó, se benzinkút. Tehát nem annyira jó dolog ez.
Ha neked mindegy milyen halat tartasz, és nincsenek különleges igényeid, akkor inkább tarts olyat ami csapvizes, azzal nincs ilyen gond. Csapvíz folyik a csapból is.
Én később vettem egy RO szűrőt, mert csináltam tengeri akváriumot is, ahhoz vettem, és az jó a kis lágyvizes halaimnak is. Ez olyan, hogy rá van kötve a csapra, az egyik végén folyik be a csapvíz, a másik végén meg lágyvíz jön ki. Csak hát nem olcsó, ez használtan volt 15 ezer. Néha szoktam méregetni NK-t és pH-t, hogy jó e még a vízminősége neki. Majd ha leromlik, akkor cserélni kell benne a szűrőbetéteket, és nem is tudom hogy egy ilyen szűrőbetét mennyibe kerül, annak nem néztem utána :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!