Ha szerzek egy szánhuzó kutyát, az magától tudja, hogy húzni kell?
Ha szerzek egy nyomkövető vadász kutyát, mondjuk kopót, akkor annak csak annyit mondok, hogy keresd, és tudni fogja?
Természetesen mindent tanítani kell, az Őrző védők sem tudják maguktól, hogy mit kell csinálni, meg kell nekik tanítani.
Szerintem egyébként egy Husky ha szánon van, elhúz simán egy felnőtt embert.
A vérében van a terelés az tudod mit jelent?
Azt hogy a kutya meglát egy birkát és elkezd száguldani körülette mint az örült, ugatja, vagy lelapul ha border. Szerinted ebből megnyer egy versenyt vagy terelni tudja az otthoni birkát? Nem. Neked kell megtanítani hogy az ösztönét tudatosan használja. A husky is szeret húzni, de tanítani kell.
nem:) nekünk volt huskynk, befogtam a szánkó elé, ráültem, mondtam indulás, ő meg hátrajött hozzám és az ölembe ült a szánkóra:9
Sok munka volt mire megtanulta.
Minden kutya húz, ha befogod, nem csak egy szánhúzó.
Amit meg kell tanítani neki, hogy vezényszóra induljon, kanyarodjon jobbra vagy balra és álljon meg. Amennyit magyar viszonylatban húzatni tudsz vele (max. 4-5 km), azt egy csivava is megcsinálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!