Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mangrove gyökeret nem lehet...

Mangrove gyökeret nem lehet berakni tengeribe?

Figyelt kérdés
mondjuk olyat még nem láttam
2011. ápr. 6. 19:26
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:

21:42

Senki nem mondta, hogy a 2 halát nem tartja el, ha elolvasnád rendesen az üzeneteket látnád, hogy a későbbiek miatt van ajánlva egy jobb lehabzó... de olvasni luxus.

De ha szerinted ez az akvárium el fog menni egy ilyen kis lehabzóval, 1 darab élőkő nélkül, egy nitrátgyár átfolyós szűrővel akkor csak tessék, én nem szóltam 1 szót sem.

2011. ápr. 8. 21:51
 42/51 anonim ***** válasza:

21:51:

A válaszomat főleg a 69%-os válaszadónak címeztem. Ő úgy állítja be ezt a lehabzót, mint egy használhatatlan hulladékot.

Élőkő valóban több kell, esetleg élőhomok is. Jó minőségű lehetőleg. A lehabzó viszont okés, főleg ha van élőkő, és élőhomok is. Akár még több halat is el fog tudni tartani úgy. :)

Nitrát szintet kéne figyelni, és néha ph-t mérni.

2011. ápr. 8. 22:00
 43/51 anonim ***** válasza:
Na, csak közös nevezőre jutunk a végén :)
2011. ápr. 8. 22:01
 44/51 anonim ***** válasza:

21:42

Az a két hal a végén sose lesz 2 hal... Csak még egyet, aztán még egyet, végül lesz 8-10.

Azt, hogy minőségileg sz@r arra alapozom, hogy kaptam egyszer 2 hétre kölcsön egyet és alulteljesített egy aquamedicet, ami szintén egy sz@r...

A jó ár / érték arány az én szememben nem azt jelenti, hogy minél olcsóbb legyen, hanem azt, hogy olcsó legyen ÉS elfogadhatóan is működjön!

Ha nálad azt jelenti, hogy legyen 25K az ára, akkor igen, verhetetlen...

Én ha nagyon spórolósra venném a figurát akkor ilyet vennék:

[link]

Ez is kínai de meglepően használható, új és garancia is van rá (ha pedig kínából rendeled akkor egy tizessel olcsóbb, cserébe nincs garancia...) Ez se épp a lehabzók királya, de korrektül teker.

Azt pedig el kell fogadni, hogy ez egy ilyen hobbi, drága. Nem kell ész nélkül szórni a lét minden vacakra, de ami fontos azon kár spórolni, mert hosszútávon drága.

2011. ápr. 8. 22:06
 45/51 A kérdező kommentje:

Szép színes. Hát lehet hogy jobb, mondjuk ilyet még nem láttam, de majd elolvasom miket írnak róla.

Szűrő, nálam csak annyi, hogy beledobáltam korallzuzalékot, aktívszenet és perlonvattát egy műanyag dobozba. A lehabzóból kijövő víz átmegy rajta, és úgy az akiba vissza. Valamit talán szűr.

Ozmózis szűrőm nincs. Fogalmam sincs milyet kéne venni. Jobb híján ioncserélt vízzel csinálok vízcserét.

Ebből a kőből direkt nem vettem többet, pont azért mert látom hogy nincs rajta élet, az egyiken volt 1 kis alga de eltűnt :/

Hétvégén megpróbálom összerakni a fényt.

Aztán jövőhéten elmegyek a boltokba és körülnézek.

Ha találok jó élőkövet, akkor veszek vagy 8 kilót. Arról már át tudnak mászni a kis élőlények erre is. Nem?

2011. ápr. 8. 22:43
 46/51 anonim ***** válasza:

Idő kérdése és át.

Én inkább a helyedben érdeklődnék, hogy mikor jön friss élőkő szállítmány, és majd abból vinni. Sokkal több élet van rajtuk, és még lehet kifogsz kisebb korallkezdeményeket is.

2011. ápr. 8. 23:04
 47/51 anonim ***** válasza:
A lehabzóra meg annyit, hogy ha később majd fejlesztésre adod a fejed, mert szeretnél több halat, korallokat stb., akkor pedig nézz szét használt lehabzók körül is. Ugyanígy a többi technikai cuccnál is.
2011. ápr. 8. 23:08
 48/51 A kérdező kommentje:
Jó, rendben, köszi szépen.
2011. ápr. 8. 23:24
 49/51 A kérdező kommentje:

Nekem ez is fura hogy ezért mindenki odavan, pedig szerintem ez tömeg halkínzás, csak az akvárium megoldása dekoratív. Szép persze, de túl sok a hal benne, én úgy látom. Meg nagyon alacsony a víz, mondjuk világítás szempontjából jó, de a halaknak már nem biztos.

http://www.youtube.com/watch?v=rj2dTLgXddU

2011. ápr. 8. 23:59
 50/51 anonim ***** válasza:

Igen, ez az akvárium szerintem is túl van telepítve de attól még az ötlet nagyon eredeti és a kivitelezés is szép.

RO szűrőből ha olcsót akarsz venni akkor szinte mindegy melyiket veszed. Az olcsókon 1 db előszűrő van (amit 1500 liter víz után ki kell cserélni), a membrán meg mindben ugyan az. Aztán a jobbakon már 2-3-4-5 előszűrő van, ezzel javítva a hatékonyságot és növelve a membrán élettartamát, de az áruk is több.

Az RO vizet szintén tudod használni főzésre, ivásra is.

Igen, az élőkőről betelepül a nem élőkő is idővel.

2011. ápr. 9. 08:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!