Mangrove gyökeret nem lehet berakni tengeribe?
Utolsó:
hagyd a csudába én már megpróbáltam mindent elmagyarázni neki, mintha meg se hallaná csak csinálja a hülyeséget. Kár a gőzért.
Ne kételkedj, itt a lehabzóm: [link]
Megcsinálok mindent, amint tudom.
Sokat kell még változtatnom, tudom nagyon jól. De ha adsz kölcsön 100 ezer Ft-ot, akkor pik-pak meglesz.
Áramlással most az a bajom, hogy a 2000 Liter / órás vízpumpa nagyon zúg.
1200-as pumpából van kettő, az áramoltat, és azt hiszem az egyiket baloldalra előre fogom tenni, a másikat meg jobboldalra hátra.
Ezen kívül van egy 1200-as motor a lehabzón az csak a vödörbe, és oda csak egy 300-as pumpával nyomtam csak fel a vizet a vödörbe külön, azért, mert nincs vastag csövem, ahol a víz le tudjon folyni.
Kell vennem még lefolyó csövet, meg ilyen L alakot hogy valahogy elvezessem a vizet.
Aztán a vödör helyett lesz egy fúrt akvárium.
A talaj most valami Aquatic mittudomén mi, a boltos használta a boltban, ahol vettem ezt a halat, és azt a kevés élőkövet. Persze, tudom, hogy a boltos is merész, de ez más kérdés.
A közelemben nincs egy tengeri akváriumos bolt sem, csak a Wesselényi utcában van valami, de ott még nem jártam. Majd ha lesz időm elnézek oda is, de azt hallottam hogy ott irreális horror árakon van minden.
Egy hétig szerintem jó ez a talaj, mert tovább nem hiszem hogy benne marad. De ha ennyire zavar kivehetem.
Utána úgyis csinálok 30% vízcserét, mert még ozmo szűrőm sincs. Ioncserélt vízzel fogok egyelőre.
Lesznek élőkövek és ilyen teljesen fehér élőhomok, de nem most a hétvégén. Próbálom minél előbb, ahogy sikerül.
Most nem akarom még telepakolni élőkővel, amíg nincs megcsinálva a lámpa.
TL csövek lesznek, 2db 36 Wattos, mert ehhez van előtétem itthon, ezt kéne rászerelnem valamire, csak még nem tudom hogy csináljam meg hogy normálisan nézzen ki:
És mellette neonok, Sylvania Corallstar, és Aquastar.
A Wesselényi utcában nem "valami" bolt van, hanem az ország TOP3 legjobban felszerelt és szakmailag legjobban hozzáértő boltjából ők az egyik.
A másik a Coral Corner a 17. kerületben, a harmadik pedig Szegeden van.
És hidd el nekem, ha 2 hónap alatt összespórolod a pénzt SOKKAL jobban jársz, mintha gányolsz. Most is látom vettél egy nano scum kínai törpelehabzónak csúfolt izét. Ennyi erővel egy kólásüveget is félbevághattál volna egy légpumpával, ekkora teljesítményt az is nyújtana...
Nem szivatni akarunk és nem is feleslegesen koptatjuk a szánkat. De megmutattam neked a fórumot, ahol MINDEN tudást amire szükséged van 1-2 nap alatt összeszedhetnél, miért akarsz úttörő módon sok pénzt ölni kísérletezgetésekbe, amit már mások megtettek előtted?
Aha, megnézem, ezt a lehabzót, mittudomén.
Wave Skimmer 400 P.
Mért nem jó ez? Elég batár nagy dög.
Kb. szó szerint ugyanezt akartam leírni, amit az előttem szóló tengeris barátom :)
Tényleg, ne legyél türelmetlen. Inkább várd ki azt a pár hónapot míg összejön rá a pénz, és akkor csinálj egy normálisat. Így csak ilyen toldott-foldott, örökké nyűgös kínszenvedés lesz az egész, és elmegy majd az egésztől a kedved. Az a lehabzó az mi? Egy fogpiszkáló? Nem kell egyből beleugrani mindenbe, ha 2 hónappal később lesz akváriumod az baj? Dehogy is, addig is tudsz olvasni, tájékozódni, az is hatalmas nagy élmény. Én egy fél évig csak olvasgattam napi 2-3 órán át mire belevágtam. És így sem egy leányálom volt. Hidd el, nem akarunk mi rosszat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!